Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi lenne a kenyér ára, ha...

Hyperatis kérdése:

Mennyi lenne a kenyér ára, ha nem lenne adó?

Figyelt kérdés
Rengeteg hazánkban a nagy tudású közgazdász. Legyen olyan kedves közülük 1 megválaszolni a fenti kérdést! Kérem csak olyan válaszoljon aki, felfogta a kérdést, ért hozzá, és kiszámolta, tehát hiteles számot tud róla elmondani. Előre is köszönöm!

2014. júl. 16. 13:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én értem mit akarsz mondani a rendszerrel és az emberekkel kapcsolatban. Csak a hozzáállásod riaszt el. A rendszert a társadalom alakítja, a társadalmat egyének alkotják. Te is egy vagy közülük. És nézd meg magad milyen vagy.

Egy agresszív, abszolút szélsőséges csőlátású ember vagy, aki képtelen még csak kis mértékben is kilépni a saját kis világából, és elfogadni másnak a véleményét vagy legalább csak megpróbálni megérteni azt. Itt nem a kenyér áráról van szó meg a multikról, hanem a te mentalitásodról. Csak mocskolódni tudsz, támadni másokat, eddig mindenbe és mindenkibe belekötöttél. Még, ha igazad is van, akkor is távol tartom magam tőled, és a hasonló gondolkodású emberektől. Nem beszélgetek veled tovább, én ennél tudatosabb ember vagyok, szélesebb körben látom a világot, több lehetőséget is látok a mocskolódáson kívül a dolgok megváltoztatására. De ez neked már magas lenne. Felesleges írnom neked bármit is.

2014. aug. 2. 23:01
 22/23 A kérdező kommentje:

-Ha a magyar termelőket nem szorította volna ki a multi, akkor már versenyképes lenne az exportra is, ahogy nem olyan régen már az volt.

-Mondtam, hogy előbb utóbb a gazdaság helyreáll..Tehát lesz minden ami kell. Ha csak magyar terméket veszel nem szivárog ki a pénz, a szomszéd is drágábban veheti meg azt, amit te legyártasz, mert van pénze rá, éppen te adtad neki, mikor megvetted a túlárazott termékét.(Persze úgy, hogy az adó felemel mindent úgy nem működik semmi csak a multik, akiknek nem kell, vagy kevesebbet kell adózni)

-Pontosan ezzel egyet értek, tele a kocsma agyatlan barmokkal és ott élik ki törzsi ösztöneiket. Ahelyett, hogy eltakarítanák a szutykot a országból.. Esetleg képeznék magukat, hogy önellátóak lehessenek.

-Ha nincsen felvásárló, akkor kinek adod el a terméked és mennyire lesz a vállalkozásod sikeres? (csak ennyi értelme volt) és nem mindegy, éppen erről van szó, ki a vállalkozó, és a ki vevő..

-A passzív házba a hőszigetelő üvegezés nem kell, akinek nincs rá pénze.. Meg lehet oldani plexitből, fóliából, esetleg sima 1 rétegű üvegből... a Villanyvezetéket már sok éve gyártják, mert nem egy űrteknika, ahogy az üveg gyártás sem az.

Teszláról halottál már? A vezeték nélküli energiatovábbítás már létezik, a rádióhullám is a világon van. (A hullámos internet, amihez egy darab drót kell és egy parabolaantenna, vagy egy konzervesdoboz, jah és egy alufóliadarabka..) Bessemer féle üvegolvasztás? 1850 -es évekből ahol, napenergiával olvasztott fémet, (nagyon bonyolult ám!).. De egy mai "ember" pár hét gondolkodással megtalálja a megoldást mindenre..

Amúgy nem kellene legyártani ezekhez a dolgokat, mert már a többszöröse elérhető raktárról, szemétből.. csak ostobán használják fel. Edénygyártás az vállalkozás? :D szerintem elég egy kemence, és agyag. Vagy 1 fahasáb és egy kés. Vagy 10 darab tyúk, aki tojik 100 tojást 10 nap alatt, amit elvihetsz egy fazekasnak cserébe 5 edényért.. Jó kis elméleteim vannak igaz:D ?

Az utolsó hozzászólást, azért még ajánlom olvassa vissza az író úgy, mintha magára értené.

De azért előtte olvassa el azt, is amit én írtam :D

2014. aug. 3. 12:14
 23/23 anonim válasza:
60ft ért tudok egy kiló búzát, abból sütök kenyeret hozzáadom a gág költségét amivel megsütöm meg a munkadíjat , akkor ha nem kell adóznunk én 100 forintért tudok adni
2016. febr. 14. 02:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!