Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyetemista vagyok és van két...

Egyetemista vagyok és van két húgom (nagycsaládos család). Ha bejelentem magam ideiglenesen a koliba, akkor milyen kedvezményektől esnek el szüleim otthon?

Figyelt kérdés
2014. jún. 10. 23:59
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ennek semmi köze a támogatásokhoz, te már nem számítasz eltartottnak.
2014. jún. 11. 01:07
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
16 éves korodig voltál ellátott, addig kaptak miattad több pénzt.
2014. jún. 11. 05:19
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

A családi pótlék szempontjából a gyerekszámba beszámítható vagy, ha az alábbi feltételnek megfelelsz, még akkor is, ha családi pótlékot nem folyósítanak utánad:

A családi pótlék összegének megállapításakor lehetőség van azt a gyermeket is figyelembe venni, aki után az ügyfél már nem jogosult a családi pótlékra.

Az összeg megállapítása szempontjából azt a vér szerinti, örökbe fogadott vagy nevelt gyermeket kell figyelembe venni (az ügyfél kérelmére), aki az ügyfél háztartásában él és akire tekintettel a szülő, nevelőszülő, a hivatásos nevelőszülő, a gyám családi pótlékra jogosult, vagy aki közoktatási intézmény tanulója vagy felsőoktatási intézményben, első felsőfokú szakképzésben, első alapképzésben, első mesterképzésben vagy első egységes osztatlan képzésben részt vevő hallgató, aki rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik. Ezekben az esetekben az ügyfélnek a gyerekszámba beszámító gyermek tanulói jogviszonyát közoktatási intézmény esetén az „Igazolás tanulói jogviszony fennállásáról” elnevezésű nyomtatványon, felsőoktatási intézmény esetén a hallgatói jogviszony igazolással igazolhatja. A jogviszony fennállását a kérelem benyújtásakor, illetve az ellátás folyósításának időtartama alatt évente, tanulói jogviszony esetén szeptember 30-ig, hallgatói jogviszony esetén október 15-ig kell igazolni. A felsőoktatási tanulmányokat folytatók közül csak az első egyetemi, vagy főiskolai szintű képzésben részt vevő hallgató számítható be a gyerekszámba.

Ha arra gondolsz, hogy a bejelentkezésed miatt már nem fogtok "nagycsaládosnak" számítani, akkor nem kell aggódnod, ennek semmi köze hozzá, ugyanis Te attól még a szüleid háztartását fogod képezni, és ez által nem bomlik meg semmi. Megmaradtok nagycsaládosnak!!!

2014. jún. 11. 06:51
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
... de csak akkor, ha a fent leírt feltételnek megfelelsz...
2014. jún. 11. 06:53
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, arra gondolok, amit a 3. írt le :)

Meg állítólag vannak kedvezmények a víz, gáz, áram szolgáltatónál is

2014. jún. 11. 11:03
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

3. vagyok.

Gázártámogatás:

[link]

2014. jún. 11. 16:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Átolvastam, de akkor ez azt jelenti, hogy ideiglenes esetén a támogatás megszűnik?
2014. jún. 11. 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt, hogy megszűnik nem tudom miből szűrted le...

Miért szünne meg? A lakcímed ugyanaz mint a szüleidé, csak lesz mellette egy tartózkodási helyed is bejegyezve. A kettőt ne keverd!

2014. jún. 12. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!