Milyen terheket kell fizetnem, (ha legalább a nettó minimálbérnek megfelelő összeget szeretném megkeresni) egyéni vállalkozóként?
Figyelt kérdés
mennyit kérhetek esetleges leendő főnökömtől, ha esetleg csak így alkalmaznának vagy ilyenre nincs is lehetőség? mindent én fizetnék magam után akkor mennyit kell kérnem, hogy minimum 70 ezer körül a nettóm meglegyen2014. máj. 25. 08:12
1/6 anonim válasza:
HA főállású egyéni vállalkozó vagy, akkor ha egy fillért nem keresel, akkor is fizetned kell a minimum járulékalap után a járulékokat, ami nyugdíj esetén a minimálbér, egb estén a minimálbér másfélszerese, szochonál pedig a mbér 112,5%-a.
Ha minimálbért kapsz, akkor is ezek alapján kell fizetned... nem igazán éri meg.
2/6 A kérdező kommentje:
köszi, ha én fizetek mindent magam után, akkor kb hogy 70-et kapjak mennyiért lenne érdemes egy ilyet elvállalni utána olvastam , de nem tudom jól számolok-e kb 120 ezret kell eü hozzájárulás nyugdíj szja váll. kivét adója
2014. máj. 25. 13:18
3/6 A kérdező kommentje:
tisztán kb ezután jönne ki 70 körül ami megmaradna
2014. máj. 25. 13:19
4/6 A kérdező kommentje:
jól számoltam? van valami amit el lehet számolni utazás ilyesmi?
2014. máj. 25. 13:19
5/6 anonim válasza:
itt kiszámolhatod:
De ez függ attól is, hogy milyen vállalkozási és adózási formát választasz.
az útiköltség elszámolása, meg egyéb költségek nem ebből vonódnak le...
Ebből ahogy írták is, ha nincs egy fillér bevételed sem, akkor is kell havi 50-75 ezret fizetned magad után havonta,a "semmiből" is.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2014. máj. 26. 06:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!