Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha valaki egyéni vállalkozó...

Ha valaki egyéni vállalkozó és tegyük fel nettó áron vesz egy laptopot azt költségként elszámolhatja?

Figyelt kérdés
Az ÁFÁT visszaigényelheti? Hogy működik ez pontosan? Utána mennyi ideig nem írhat le még egy dolgot?
2012. nov. 7. 20:29
 1/2 helyzetfelmérő válasza:
77%
Nettó áron vetted? Számla?
2012. nov. 7. 22:35
 2/2 anonim ***** válasza:
77%

hali :) számvitel szakra járok egyetemen szóval nem vagyok könyvelő de már kb van fogalmam a dologról. próbálom minél emészthetőbben megfogalmazni :)

1. ha valami nettó akkor azon nincs áfa, ergo nincs mit visszaigényelni. ha az árban benne van már az áfa is, akkor az nem nettó, hanem bruttó ár.

2. a költségként leírás szerintem értékcsökkenési leírást takar, hiszen azt is költségként számoljuk el a számvitelben. egy összegben écs-t viszont azt hiszem csak 100ezer forintig lehet leírni. ha ennél drágább, akkor csak az adott évre eső écs-t tudod elszámolni költségként (én laptopot 100ezer forint felett két év alatt írnék le, 50-50%-os écs-vel).

legalábbis mi így tanultuk számvitelből. de ha erre jár egy könyvelő akkor biztos pontosítja a dolgot :)

remélem tudtam segíteni :)

2012. nov. 8. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!