Ha egyéni vállalkozóként nettó 200eft-ot kértem, akkor mennyit kell számláznom a cégnek (áfa-val, járulékokkal)?
ha egéni vállalkozó vag,akkor tudnod kéne, hog hogyan adózol.
Pl soha nem "kérsz" nettó pénzt, hiszen számlát fogsz adni.
Nem tudom mit kell befizetned belőle,mert nem tudom a költségeidet, nem tudom milyen formában adózol, áfamentes vag vagy nem........
Mielőtt elkezdessz vállakozni meg kéne ismerni az adózási szabályokat,mert így nagyon hamar meg fogod szívni.
Most fogom kiváltani, így még nem vagyok tájékozott. Ugyanakkor a munkaadó, csak így hajlandó foglalkoztatni (szellemi foglalkozás). Választhattam: munkanélküli maradok, vagy... Jövő héten fogad a könyvelő.
Szóval inkább segítségre van szükségem, mint beszólogatásokra. Megértésedet köszönöm!
Ha "Nettó" árban egyeztetek meg, akkor az azt jelenti, hogy Nettó + ÁFA, nem pedig nettó jövedelmet, mint munkavállaló.
Úgyhogy már itt félreértés lehet a megrendelő és közötted.
De egyetértek az előttem válaszolóval, a kérdésedre így nem lehet válaszolni, beszélj a leendő könyvelőddel, vele pontosabban át lehet számolni, ha konkrétabbat tudsz neki mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!