Amennyiben be vagyok jelentve, de nem fizetnek utánnam járulékokat az jelent valamit nyugdíjba menéskor?
Ha a munkáltató nem fizette be az államnak azt az adóelőleget, amelyet Tőled levont, attól még "visszaigényelhető" pozícióba kerülsz, hiszen Tőled levonták, ami olyan, mintha megfizetted volna. Ez nem gond.
Hiszen végig arról beszéltem (beszélünk), attól, hogy a munkáltató nem fizeti be a közterheit, a dolgozót hátrány nem érheti. Majd leinkasszózzák tőle, ne félj, vagy más módon behajtják rajta.
A munkáltató kiad egy igazást, hogy mit, és mennyit vont le bérszámfejtéskor a béredből. Az jogalap visszaigénylésre.
Akkor nincs miből visszaigényelni, és befizetnivaló sem utána, ha a számfejtett bért nem fizették ki részedre. Az nagyobb gáz, hiszen ilyenkor nincs "megszerzett" jövedelem, tehát nem tudsz mit bevallani, nem tudsz mi után visszaigényelni, vagy akár befizetni. Hiába számfejtették le időben a béredet, ha nem fizették ki.
Nem tudom, hogy érthető-e a lényegi különbség?
Azzal, hogy kaptál bért, a "jogosultságot" megszerezted, és ez teljesen független attól, hogy a munkáltatód mit fizetett be és mit nem utánad!!!!!
Ha nem kaptad meg a számfejtett bért, az a nagyobb gond, hiszen a fentiekre ez által nem szerzel jogosultságot.
Ilyen esetben mindenféleképpen intézkedni kell, nem szabad hagyni a dolgot. Akár Munkaügyi Felügyelőségi bejelentés által, akár a Munkaügyi Bíróságnál benyújtott kereset által, hogy a pénzedhez juss...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!