Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » EU kívüli rendeléskor kinek...

Gabesz9997 kérdése:

EU kívüli rendeléskor kinek fizetem az áfát?

Figyelt kérdés

Üdv az lenne a kérdése, hogy az EU kívülről rendelnék Airsoft alkatrészeket ami 17.003 Ft szállítással együtt ez több mint 22€ ezért vámoltatáshoz nem tartozik de 27% áfa kötelezi na a kérdésem az lenne, hogy ha megrendelem akkor az áfát azt hova,kinek és hogyan fizetem?

Előre is köszönöm.

2014. márc. 24. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:
A magyar államnak fizeted. Ha EU-n belülről rendelnék, akkor a származási országnak fizetnéd az áfát (pl. UK)
2014. márc. 24. 14:04
 2/7 A kérdező kommentje:
ezt tudtam de, hogy fizetem ki? Kapok egy levelet a vámtól, hogy fizessem be xy helyen a áfáját vagy banki átutalást vagy mi?
2014. márc. 24. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Kézbestéskor futárnak.
2014. márc. 24. 14:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Vagy akár utalással a VÁM-nak előre (bár kis összegnél ennek nincs értelme).
2014. márc. 24. 16:20
 5/7 A kérdező kommentje:
4600Ft a 27% áfaja a terméknek (szállítás + árú + áfa)
2014. márc. 24. 19:28
 6/7 anonim ***** válasza:
mindenképpen áfa köteles lesz a beszerzés. a szállítási díj is beletartozik az adóalapba. hogy mi ennek a módja azt nem tudom, gondolom a vámon fogják kivetni és onnan értesítenek majd.
2014. márc. 24. 20:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Mint írtam is minden belekalkuláltam az ÁFÁ-t árú+szállítás díj végösszegéből számoltam ki ami 4500Ft körül van.
2014. márc. 25. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!