4,5 éve nem fizetem a TB-t mennyi lehet a tartozásom?
Tegnap volt egy fejvadász cégnél találtak is nekem munkát mikor mondtam hogy mióta vagyok munkanélküli annyit mondod
-Hááát várni kellene ezzel a munkaállással.
Szerinte több százezer forintot fognak rajtam követelni ha most bekerülök a rendszerbe. DE 5 év után elévülne.
kb 8 éve nem voltam orvosnál utoljára, nem is voltam beteg soha semmilyen segélyt nem kértem és nem is kaptam. Soha nem voltam munkanélkülibe lejelentkezve.
Tehát én jelenleg nem is létezem a NAV-nak.
Most mit csináljak ?
Ha magad után szeretnéd fizetni a TB- t , akkor
6660 Ft- ot kell fizetni havonta , bemész a Nav. - hoz , kitöltöd a nyomtatványt és kapsz csekket.Ne mondd , hogy 4,5 éve nem fizettél , ha megkérdezik , mondd , hogy külföldön dolgoztál és mostantól szeretnél fizetni.
A munkába állással sem kell várnod , a fejvadász szerintem egyszerűen le akart csak rázni , miután megmondtad , hogy milyen régóta nem dolgoztál.Egyik munkáltató sem alkalmaz szívesen olyat , aki évekkel ezelőtt dolgozott utoljára.
A megoldás szerintem :
1.Bejelentkezel a munkaügyi hivatalban és tartós munkanélküliként a munkaadód kaphat utánad adókedvezményt , ha alkalmaz , így könnyebb elhelyezkedni.
2.Elkezded magad után fizetni a TB- t ( de nem visszamenőleg ) , ha sikerül elhelyezkedni , akkor lemondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!