Egy KFT tulajdonosa felel saját vagyonával a KFT dolgaiért? Tudtommal nem. Azt állítják többen, hogy igen, mert volt egy törvény módosítás. Hogy is van ez? Ha felel, akkor teljes vagyonával felel?
Csak azt tudnám, hogy ezek után a "korlátolt" kifejezés mire vonatkozik az elnevezésben??
Azt meg egyszerűen röhejesnek tartom, hogy a tagoknak is anyagi felelősségük van, noha jószerével semmi közük a cégvezető döntéseihez.
Zseniális vezetőinknek sikerült megint fából vaskarikát készíteniük.
2014. 03. 15-én megváltozott a Ptk.
Innentől a lényeg az, hogy a vezető/felelős döntéseket hozó személy nagyobb és egyértelmű felelősséggel tartozik a meghozott döntéseivel kapcsolatban.
Akár a saját/személyes vagyona is rámehet egy hibás döntésre.
A tagoknak annyi beleszólásuk van a dologba, hogy ha azt látják, hogy a cégvezető rosszul vezeti a céget, akkor taggyűlés keretén belül "leváltják"...:)
Már bocsi...
Hát igen, egyetlen rossz szerződéssel is romba lehet dönteni egy céget.
Persze, igen életszerű, hogy a kft összes tulajdonos tagja vonul a cégvezető után az üzleti megbeszélésekre, szerződések aláírására és abban a percben lefogja a kezét, amint épp a céget vinné csődbe..
Vagy hetente taggyűlést tartanak mi? Ekkora egy baromságot!!..
Tudod ez azért furcsa, mert az osztalékra jogosultságot, kifizetését minden tag figyelemmel kíséri. Azt nagyon tudják. Csak akkor dobálják egymásra a sarat, amikor gond van.
Ha Nekem van egy tulajdonrészem valamiben, akkor talán nem ártana figyelemmel is kísérnem a sorsát.
Ha bérbe adom az ingatlanom, nem hagyom ott sorsára, hogy évekig feléje se nézek, mert a bankszámlámon havonta megjelenik a bérleti díj, és én ettől baromira megnyugszom...
Voltam egy-két taggyűlésen, rendkívülin is. Hasonló szituk miatt. Bizony számonkérték a tagok az ügyvezetőt, ha nem tetszett nekik valami.
Nem gondolnám, hogy ez olyan 5 percenként összehívandó, mindennapos dolog lenne ma sem. Legalábbis remélem, mert ha igen, akkor nagy gondok vannak ebben az országban ezen a területen is.
Azzal pedig maximálisan egyet értek, hogy az ország vezetői is hasonló "elbírálásban" részesüljenek, mint a földi halandó...
Egyébként örülök, hogy feldobtam a napod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!