Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A 2009-es kgfb törvény óta...

A 2009-es kgfb törvény óta van-e újabb módosítás?

Figyelt kérdés

Azért érdekelne, mert tavaly kötöttünk kgfb-t az egyik biztosítótársaságnál, dec.12-vel kezdődő kockázatviseléssel, és januárban küldték a felszólítást, hogy fizessünk még rá 15.000 Ft-ot, merthogy változtattak a díjon. A fent említett törvényben pedig ez áll:

23. § (1) A biztosító a díjat minden egyedi szerződés vonatkozásában a meghirdetett - a biztosítási időszak,

illetve tartam kezdőnapján alkalmazandó - díjtarifa alapján alakítja ki és azt az adott biztosítási időszak alatt

- jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - nem változtathatja meg, kivéve, ha a szerződés díja a szerződő

üzemben tartónak a szerződés megkötésekor fennálló közlési vagy együttműködési kötelezettségének megsértése

következtében tér el a díjtarifa szerint megállapítandó díjtól.

Nem sértettünk meg semmilyen kötelezettséget, szóval nem értem, mire föl ez a felszólítás. Már írtam panaszlevelet nekik, de 30 napos határidővel válaszolnak. Gondoltam itt hátha valaki tud hamarabb mondani rá valamit.

2014. jan. 31. 12:11
 1/2 anonim válasza:
hát 2012 óta a kgfb díjnak adója is van, a baleseti adó a díj 30%-a. lehet hogy ez az összeg nem volt befizetve? a biztosító a szerződés futamideje alatt nem változtat a díjon.
2014. febr. 1. 11:52
 2/2 A kérdező kommentje:
meglett a probléma oka: az előző biztosító nem váltotta át valami központi rendszerben a bonus-malus besorolást, és az új biztosító meg lekérte az adatokat, és ott A00-ban volt, holott B1-ben kellett volna lenni. Párom ma felhívta az illetékest, és sikerült rendezni a dolgot. Simán kikövetelték volna / vagy felmondták volna a szerződést, ha nem járunk kicsit utána.... :/
2014. febr. 3. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!