A 2009-es kgfb törvény óta van-e újabb módosítás?
Azért érdekelne, mert tavaly kötöttünk kgfb-t az egyik biztosítótársaságnál, dec.12-vel kezdődő kockázatviseléssel, és januárban küldték a felszólítást, hogy fizessünk még rá 15.000 Ft-ot, merthogy változtattak a díjon. A fent említett törvényben pedig ez áll:
23. § (1) A biztosító a díjat minden egyedi szerződés vonatkozásában a meghirdetett - a biztosítási időszak,
illetve tartam kezdőnapján alkalmazandó - díjtarifa alapján alakítja ki és azt az adott biztosítási időszak alatt
- jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - nem változtathatja meg, kivéve, ha a szerződés díja a szerződő
üzemben tartónak a szerződés megkötésekor fennálló közlési vagy együttműködési kötelezettségének megsértése
következtében tér el a díjtarifa szerint megállapítandó díjtól.
Nem sértettünk meg semmilyen kötelezettséget, szóval nem értem, mire föl ez a felszólítás. Már írtam panaszlevelet nekik, de 30 napos határidővel válaszolnak. Gondoltam itt hátha valaki tud hamarabb mondani rá valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!