Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tavaly januártól október...

Tavaly januártól október elejéig GYED-en voltam, majd ezután GYES-en. Nem folytattam/folytatok semmilyen munkát emellett. A munkáltatóm szerint nem kell adóbevallást készítenem. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Önadózó vagyok és eddig mindig kaptam egy elszámolást ami szerint kell kitölteni az adóbevallást. Most nem kaptam, felhívtam a munkáltatóm és nem is küldenek, mert nem kell adóznom.
2014. febr. 11. 14:08
 1/3 anonim ***** válasza:
De kell készítened bevallást, mivel a gyed az adóköteles jövedelem. Ha csak gyesen lettél volna, akkor valóban nem kellene, de így igen.
2014. febr. 11. 22:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Közben kaptam egy levelet az Államkincstártól, hogy a GYES és GYED azon kivételek közé tartozik, ami után nem kell adóbevallást készíteni. Én visszaküldtem a NAV-hoz az adópapírom, hogy töltsék ki, majd kiderül amikor visszaküldik, hogy mi a helyzet. Mégegyszer köszi!
2014. febr. 17. 12:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor valamit félreértettél. Csak a gyes esetében nem szükséges az adóbevallás. Ez egészen biztos!
2014. febr. 18. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!