Saját készítésű élelmiszer árusítása hogyan, milyen feltételekkel?
Édesanyám,60 éves,munkanélküli több hónapja,az eü.járulékot magának fizeti.
Szeretné értékesíteni(pl.internet,helyi piac) a saját készítésű lekvárt,szörpöt,tésztát.
Az alapanyagok (egy részét) nem ő termelné.Tehát a lekvárhoz a gyümölcsöt,a tésztához a tojást neki is úgy kellene vásárolnia.
Ebben az esetben lehet kistermelő?
Ha nem lehet kistermelő,aki milyen szabály és adózási forma vonatkozhatna rá?
A termékeket a saját házában,konyhájában készítené.
Voltam bent ma a NAV-nál a kis hölgy nézett rám,mint borjú arra a kapura és egyenlőre a könyvelő sem tudott semmit sem mondani
En kocsmat csinaltam es a köjalos tajekoztatott:
1. variacio:Kimegy a köjal a konyhadba es, ha eleg sok a kromacel es csempe akkor kapsz engedelyt sajat kajak, szörpök, sajtok stb. keszitesere es arusitasara.
2. var:beszelsz egy suli vagy ovi igazgatojaval, jo ha haver ismerös , de a közös köjalutalat miatt ugy is megengedi.
Kell egy igazolas, hogy az altaluk gyartott pl. pogacsat arusitod 10-20-50-100 darab hivatalos. a többit meg gyartod te otthon.
A halsütök csinaljak, hogy vesznek a halkertöl 5 kg halat hivatalosan a többit pedig a rabsicoktol. Csak mindig anny hal, pogi stb legyen az üzletbe amiröl neked otthon az igazolas van. A köjalos szarik ra, h miert nem adtal el 2 honapja 5 pogacsat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!