SOS! Megszűnt a munkaviszonyom most felmondási idő alatt vagyok és kiderült hogy terhes vagyok mit tudok csinálni?
Ahhoz, hogy thgy-ra jogosult legyél, a többi feltételen kívül az is kell, hogy a szülés időpontjában, vagy legalább a thgy-ra jogosultság időpontjában legyen biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyod (mint a munkaviszony). Thgy-ra a szülés várható időpontja előtt 4 héttel lehetsz legkorábban jogosult.
Valamint a thgy-hoz kell az is, hogy a szülés megelőző 2 éven belül 365 napon át biztosított voltál. Nem kell, hogy ez a 365 nap folyamatos legyen!
Tehát minimum két feltételnek teljesülnie kell!
Ha a szülés előtti 2 évben van 365 nap biztosítási időd, akkor úgy kellene időzítened az álláskeresési járadék igényedet, hogy a szülés napján arra jogosult legyél, és kapd is. Ugyanis ebben az esetben a 2. feltétel is teljesül, miszerit a szülés napján van biztosítási jogviszonyod.
Hogy ezt miként tudod teljesíteni, azt nem tudom. Számolsz, osztol, szorzol, és a legrosszabb esetben kétségbeesel.
Ha nem leszel jogosult valamiképpen thgy-ra, utána pedig GYED-re sem, akkor marad az alanyi jogon járó GYES vékonyka összege. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!