Munkanélküli vagyok 2 hónapos terhes az előtt szűnt meg a munkaviszonyom h meg tudtam volna h terhes vagyok a Munkanélküli segélyem lejárt passzív Táppénzre jogosult vagyok ha igen hol igényelhetem?
MÁr nincsen passzív táppénz.
HA nem találsz munkát, akkor sajnos gyesen és csp-n kívül mást nem kapsz a babára sem.
Nem vagy jogosult ebben az esetben semmire sem. Már úgy értem táppénzre nem.
Méltányossági táppénzt sem kérhetsz mert terheseknek az nem jár, csak azoknak akik belátható időn belül ( kb. 2-3-4 hónapon belül) el tudnak ismét helyezkedni. De egy kismama pár évig nem tud dolgozni.
Mindenképpen fizesd magad után a tb-t havonta. Hogy a kórházi ellátásból ne legyen galiba. Jó, elvileg nem szólnak érte, de azért mégiscsak kellemetlen lenne ha mondjuk igen.
Amikor megszültél, akkor beadod az igényedet a megfelelő szervekhez akik ki fogják számolni hogy mire vagy jogosult. De mivel nem leszel biztosított a szülésed időpontjában, ezért most első blikkre azt mondom hogy csak gyest és családi pótlékot fogsz kapni, mert ez alanyi jogon jár. kb. 38 ezer havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!