Ha a majdnem 1 éves Egyéni vállalkozást (KATA adózás) abbahagyom, akkor rögtön behívnak majd NAV ellenőrzésre?
Figyelt kérdés
2013. okt. 5. 22:16
1/5 anonim válasza:
tapasztalatom szerint nem, de miért aggaszt? Ha Kata-s voltál sokmindent nem tudnak találni.
2/5 anonim válasza:
Hát ez az. Én katásként végre nem szorultam rá arra, hogy ne adjak számlát vagy emeljem az árat. Persze szerződést kell kötni a melóra ha emiatt aggódsz.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem, nincs gond szerencsére, ez online munka multi cégnek, szerződés is van.
A havi adó is befizetve rendszeresen, számla kiállítva stb. stb.
Egyszerűen nem tudom, hogy ilyenkor mibe tudnak belekötni, én nem vagyok sem ügyvéd, sem adószakértő, sem könyvelő, valamint ilyenkor az elmúlt 5 évet nézik és remélhetőleg mindent korrektül befizettem, na de elég ha 1 dolgot téved a korábbi könyvelők bármelyike.
Nagyon könnyű bárkit megbüntetni gondolom, kb. mint a rendőr régen ha nem volt "izzókészlet".
2013. okt. 6. 19:49
4/5 anonim válasza:
DE azt írtad hogy majdnem egy éves, tehát én úgy értelmeztem, hogy új vállalkozás.... Egyébként meg itt köszön vissza, hogy Kata-snak nem kell könyvelő.... Hát azért szerintem merész...
5/5 A kérdező kommentje:
A vállalkozás nincs egy éves, de előtte is csináltam ezt a tevékenységet magánszemélyként, meg előtte is volt más munka, munkahely stb. tehát ott is lehet olyan, amit nem tudtam 100%-ig. E miatt nem feltétlenül az idei év a kérdéses. Természetesen akkor is befizettem mindent a legjobb tudásom szerint, na de tévedhettem is.
2013. okt. 7. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!