Miért ilyen szemét az adóhivatal?
Tulfizetèsem volt a tavalyi èvben ,több mint 20 ezer ft. Be is mentem megigènyelni a pènzt, ott az ügyintèzö közölte hogy minden ok megkapom a pènzt. Rá 2 hètre kapom a levelet hogy nem jár vissza semmi mert hiányzik a 2007 èvi bevallás. Mi oköze van a tavalyi adózásnak a 2007 èvihez? Ès eddig nem tünt fel nekik?
Egyèbkènt már 2 ève eljátszották uezt. Akkor sem kaptam vissza semmit,pedig járt volna. Akkor egy olyan levelet kaptam hogy forintra pontosan annyi tartozásom van a számlán mint amit visszakapnèk, èrdekes. Azt mèg lenyeltem de ez már sok
Bizony van elmaradásod. Méghozzá a 2007. évi bevallással vagy elmaradva.
Mivel az nincs az adófolyószámládon, ezért nem tudják, hogy abból az évből kifolyólag jár-e nekik adó, vagy sem, ezért nem is kapod vissza azt, ami jogosan járna.
A megoldás: Beadod a 2007. évi adóbevallásod. Rákönyvelik a folyószámládra, és kiderül, hogy így is ők tartoznak Neked, vagy fordítva. Ha Ők, akkor megkapod a 2012. évi túlfizetésed...:)
"Tulfizetèsem volt a tavalyi èvben ,több mint 20 ezer ft. Be is mentem megigènyelni a pènzt, ott az ügyintèzö közölte hogy minden ok megkapom a pènzt."
Az adóbevallást májusban be kellett adni, abban (ha volt túlfizetésed) visszaigényelhetted.
Ha akkor nem rendelkeztél róla, akkor megvan a megfelelő nyomtatvány a kiutalási kérelemhez, azon igényelheted.
Az ügyintéző nem valószínű, hogy átnézi az adófolyószámlád és adóanyagod.
"Rá 2 hètre kapom a levelet hogy nem jár vissza semmi mert hiányzik a 2007 èvi bevallás. Mi oköze van a tavalyi adózásnak a 2007 èvihez? Ès eddig nem tünt fel nekik?"
A kiutalás előtt a NAV vizsgálja a kiutalás jogosságát, az adófolyószámlád és az adóanyagod.
Kiutalásnál nem 1 évet néznek, hanem az egész adófolyószámlád. Akkor sem utalnak, ha más adónemen van tartozásod.
Teljesen mindegy, hogy észrevette-e a NAV eddig, hogy nem adtad be a 2007-es adóbevallásod: 2013. december 31-ig jogosult ellenőrizni a 2007-es bevallásokat.
Örülj, hogy nem büntettek meg a bevallás elmulasztása miatt (200ezerig büntethetnek érte; ha még befizetendő adód is van abból az időből, akkor azért plusz büntetést kaphatsz)
"Egyèbkènt már 2 ève eljátszották uezt. Akkor sem kaptam vissza semmit,pedig járt volna. Akkor egy olyan levelet kaptam hogy forintra pontosan annyi tartozásom van a számlán mint amit visszakapnèk, èrdekes"
Ha nem kaptál vissza, akkor nem is járt: tartozásod volt az adófolyószámládon.
"Azt mèg lenyeltem de ez már sok"
Ha nem jogos a tartozás és túlfizetésed van, nem kell lenyelni, hanem tisztázni kell a helyzetet.
Ha pedig tartozásod van (akár pénzbeli, akár bevallásbeli), akkor rendezned kell, nem hőbörögni.
Mellesleg lekérdezed az adófolyószámlád és meglátod, hogy van-e visszaigényelhető összeged (persze csak azután, hogy rendezed a be nem adott 2007-es bevallásod)
Ha pedig valamit nem tartasz jogosnak az adófolyószámlán, akkor írásban egyeztetsz a NAVval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!