Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Számlát adtam - így már nem...

Számlát adtam - így már nem kérhetem, hogy az APEH csinálja meg helyettem az adóbevallást?

Figyelt kérdés
Van egy bejelentett közalkalmazotti állásom, de idén volt egy olyan alkalmi munkám, ahol számlát kértem tőle. Azt a bizonyos szellemi szabadfoglalkozású (adószámos magánszemély)-féle számlát adtam. Eddig minden évben volt lehetőség arra,hogy az APEH csinálja meg helyettem az adóbevallásomat, de a családom azt mondja, mivel számlát adtam, ezért ezt a 2013-as évi adóbevallásomat majd következő évben nem kérhetem,hogy az APEH csinálja meg, hanem nekem kell majd kitöltenem a lapokat, amit még sosem csináltam, így gőzöm sincs róla,hogyan kell. De az elsődleges kérdésem az volna,hogy számlaadást követően már valóban nem igényelhetem,hogy helyettem megcsinálják az adóbevallásomat, és ha igen, miért nem?

2013. szept. 21. 11:39
 1/4 A kérdező kommentje:
helyesbítek az első mondatnál: ahol számlát kértek tőlem.
2013. szept. 21. 11:40
 2/4 anonim ***** válasza:
19%

Neked kell így már megcsinálnod.

És eddig sem az APEH csinálta meg helyetted, hanem a munkahelyed.

A munkahelyeden kapott igazolás alapján kell kitöltened az adóbevallást, még a a sor száma is szerepel rajta, ahova be kell majd írnod, úgy hogy nem egy nagy ügy.

2013. szept. 21. 12:15
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Ja, és hogy miért nem?

Mert nem könyvelő iroda.

2013. szept. 21. 12:16
 4/4 anonim ***** válasza:

De igen, van egy ilyen lehetőség hogy az Apeh megcsinálja az adóbevallást. Február 15-ig kell ezt jelezni feléjük.

De azt nem tudom, hogy ebben az esetben is megcsinálják-e, csak megjegyeztem, hogy az előttem válaszoló kicsit tévedésben van.

2013. szept. 21. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!