Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Valaki töltött már ki valaha...

Tamás42 kérdése:

Valaki töltött már ki valaha önellenőrző adóbevallást?

Figyelt kérdés
Ma voltam az Apeh-ban, igazolásért, hogy nincs jövedelmem. Minden rendben zajlott, mígnem szólt az egyébként nagyon kedves ügyintéző, hogy valami nem smakkol a tavalyi adóbevallásommal. Ki kell töltenem egy önellenőrző ívet. Na, nekem ez kínai. Előttem van az ív, de hogy mit írjak be... Sajnos, tudom, hogy ez kellemetlen, de ezt mindig más intézte nekem.

2013. febr. 6. 16:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha valamely bevallás valamelyik adata hibás, és ezt mi vesszük észre, akkor készítjük el a bevallásról az önellenőrzést. Persze ehhez tudni kell, hogy "eredetileg bevallot adóalap, és adó" összege, a helyes adóalap és adó összege, és a különbözet.

Utána még ki kell számolni az önellenőrzési pótlékot, és ha az önellenőrzés hatására plusz befizetési kötelezettség is keletkezett, akkor a késedelmi pótlékot is.

Jobb lenne, ha ezzel már valóban megkeresnél egy szakembert, (könyvelőt) így látatlanban már itt a neten nemigazán tudunk neked segíteni. Ő megnézi az eredeti bevallásodat, és percek alatt elkészíti az önellenőrzést.

2013. febr. 6. 17:52
 2/4 A kérdező kommentje:
És egy ilyen segítség mennyibe kerül? :S
2013. febr. 7. 00:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem függ attól, hogy melyik városban élsz. Az a tapasztalatom, hogy minél nagyobb a település, annál drágábbak a szolgáltatások.

És persze attól is függ, mennyit kell neki vele dolgoznia.

Kérdezz rá több helyen, és azok után válasz egyet.

2013. febr. 7. 07:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!! :)

Minden rendben volt, végül egy APEH-os ügyintéző segített, SŐT még pénzt is kaptam vissza! :)

2013. ápr. 14. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!