Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen összegű vámkezelési...

Milyen összegű vámkezelési díjra számíthatok ha nem veszem igénybe a Magyar Posta vámkezelési szolgáltatását hanem helyette kérem, hogy a küldeményemet az Illetékes Vámhivatalhoz továbbítsák és ott vámkezeljék?

Figyelt kérdés

A héten érkezett egy küldeményem az Egyesült Államokból és tegnap kaptam egy levelet a Nemzetközi Posta Kicserélő Központtól melyben egy Egyszeri vámkezelési megbízást kaptam. A "szolgáltatást" 9150Ft vámkezelési plusz 1020Ft vám elé állítási és vámközvetítési díjért végzik el.

A mellékelt levélben írták, hogy amennyiben nem veszem igénybe az szolgáltatást továbbítják a küldeményt az Illetékes Vámhatósághoz és ott kerül megállapításra a vámteher mértéke.

Mivel a több mint 10ezer forintos "szolgáltatási díjat igen erősnek tarom a kérdésem az lenne, hogyha továbbítom a küldeményemet a Vámhatósághoz és ott végzik a vámkezelést alacsonyabb díjakra számíthatok-e? Van-e esetleg ezzel kapcsolatosan valakinek tapasztalata?

2013. szept. 12. 11:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezt honnan tudod, hogy van kezelési díj?

Csak mert nekem az a tetves posta 27% helyett 35%-al számolt.

2014. febr. 13. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!