Kell-e és ha igen, hogy tudok személyi jövedelemadó (szja) bevallást csinálni, ha még hallgató vagyok, de 2003 óta van adóazonosítóm?
Figyelt kérdés
Mennyi az elévülési idő? Főleg 0-ás bevallások lesznek ezek. Ha egy évben 1-2-szer vállaltam egyetemi 5000 Ft-os munkát azt milyen formában valljam be és a bursa hungaricát? Ügyfélkapun is vagyok. Help!2009. okt. 26. 18:15
11/13 anonim válasza:
Ezt fönt írtad:
"Ha egy évben 1-2-szer vállaltam egyetemi 5000 Ft-os munkát"
A kommentben pedig azt, hogy nem kaptál 5 ezer forintot. Itt nem a nagyság számít, hanem az, hogy kaptál. Ha nem ösztöndíjként adták, hanem bérként, akkor be kell vallani. A lakást melyik évben adtad el? Az nem mindegy. 2007-ig még 16 évig kellett a tulajdonodban lenni, hogy ne kelljen fizetni.
12/13 A kérdező kommentje:
7500 Ft-nak votl meghirdetve a munka, de én 4500-at kaptam. Tehát már leadóztak, még azután én is adózzak mégegyszer?
2009. okt. 28. 21:56
13/13 anonim válasza:
Természetesen az adót levonták, de a bevallásba be kell állítani. Erről kellett kapnod igazolást, nem csak a bérlapot. Az igazoláson van rajta, hogy a bevallás melyik sorába való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!