ÁFA ellenőrzéshez bekért anyagok köre és ennek szabályozása. Tehetek Panaszt?
Jaaa!
Ha az ellenőrzés során a nagy IQ-tól nem tudsz esetleg normális, szakmai keretek között, § alapon érvelő, ellenérvelő kapcsolatot kialakítani az illetővel, akkor hagyd rá.
Készülj, és amikor megkapjátok az írásos jegyzőkönyvet, akkor 8 napod van írásos észrevételt tenni, de akkor azt már a Jogi O. fogja végig-olvasni, és a hatályos §-ok alapján elfogadni vagy elutasítani az észrevételeidet.
Tehát te is úgy készülj, hogy az észrevételeidbe már beleírod azokat a § számokat, amikre hivatkozva "kilövöd" az ellenőr elmarasztalását!
Kellemes hétvégét!
Szia:)
Teljesen igazad van.Sajnos volt már dolgom hasonlóval.Nekem mindent elmondott,hogy jogász kellett neki egy átvételihez. Abban reménykedem, hogy az eddig ismeretlen ellenőr-párja józanabb és felkészültebb, esetleg okosabb.Elképzelni sem tudom mibe tudnának belekötni,de mint tudjuk ebben ők a profik és nagyon tehetségesek ezen a téren.Fel vagyok készülve sok mindenre, pénzbeszedésre is, de a legjobban azt szeretném ha minnél kevesebb időmet rabolnák el.Szerintem kifogják használni a 30 napot is mert azt mondta a csaj, hogy szeptemberben jelentkeznek.Addig még én is gyorsan elhúzok szabira, természetesen csak 20.-a után( ahogy egy rendes könyvelő teheti :):):) Nagyon sajnálom, hogy a telefonos beszélgetéskor kialakult benyomásaimat nem tudta megváltoztatni (csak tovább rombolni) a személyes találkozás.Szerintem azért most már a NAV is jobban odafigyelhetne a munkatársaira. Az elmúlt években volt alkalmam pozitiv benyomásokat is szerezni,mert valóban egyre felkészültebbek, kultúráltabbak és bármilyen furcsa ez nekünk is segítség.Sajnos azért még bőven van teendőjük a témában. A múltkor egy tréningruhás kis ugribugrit kaptam( az csak egy sima "keresztellenőrzés " volt ezt most nagyon szeretik) de amíg felértünk az irodájába a liftben meghallgathattam egy rögtönzött előadást az Ő nagyszerűségéről és profizmusáról :):)és természetesen arról,hogy Őt nem lehet becsapni.Sajnáltam szegényt....
De a lényeg: szabi után kisimulva és mosolyogva várom a kreativ megállapításokat a kedves hölgyektől :):)
Neked nagyon köszönöm a támogató segítséget. Sajnos a munkahelyemen nem tudok szakmalag senkivel beszélgetni, tanácsot kérni. A saját főnőkömtől sem (nem tudom jobban árnyalni de biztosan érted) Mindig mindenennel én járok a NAV ba is mert az ügyfeleket nálunk nagyon meg kell kimélni,mert én annak vagyok az alkalmazottja akinek részesedeséi vannak a könyvelt cégekben és azon túl hogy melyiktől mekkora osztalékot akar (nem tud! akar! ) felvenni más nem érdekli. Nehezen de még eddig sikerült megőriznem a szakmai tisztaságom és elég nehezen de megtanítottam a tulajdonos urakat és hölgyeket is arra hogy a tulajdonosként nem csak jogaik de kötelezettségeik is vannak (sőt egyszer más azt is megmondtam,hogy felállok ha nem hallgatnak rám).Nagy szerencsémre egy nagyszerű könyvvizsgáló cég és annak munkatársai is segítettek ebben nagyon jó hátvádeim :). Szóval nagy harcok voltak, vannak és lesznek.Azzal biztatom magam,hogy ha a kislányom felső tagozatos lesz a suliban(egyedül nevelem) akkor talán könnyebb lesz annyival az életünk (felügyeleti gondok) hogy munkahelyet váltsak. Születése előtt egy osztrák munltinak voltam a főkönyvelője, most meg...:(:(...de hátha az élet változásai nem csak a jó dolgoknak vetnek véget hanem a kevésbé jókat is át tudják fordítani élvezhetővé ,jobbá.
Bocs a moralizálgatásért és szép hétvégét!
Szeptemberben ha lezárták az ügyet még megpróbálok jelentkezni( remélem nem kap el teljesen a gépszíj és eszembe jut pontosabban lesz rá pár percem)
Köszike mindent még egyszer:):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!