Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A tgyás papírok kitöltésében...

A tgyás papírok kitöltésében kellene segítség? Oepről letöltöttem, nem értem

Figyelt kérdés

Letöltöttem az oep honlapjáról az összes papírt, de nem tudom mi az amit nekem ki kell tölteni!

(családi vállalkozásban vagyok, após a munkáltató, én töltöm ki)

szóval van

-foglalkoztatói igazolás(oké)

-van igénybejelentés(ez sztem nem rám vonatkozik, mert egyik biztosított forma sem vonatkozik rám)

-pótlap a tgyáshoz(oké)

-pótlap a foglakoztatói igazoláshoz(ez nem kell sztem mert nem volt nem redszeres jövedelmem)

-és egy tgyás nyilatkozat(ez oké, de ezt én csak szülés után tudom beadni, mert most szülés előtt 28 nappal adnám már be)

Szóval szülés előtt 28 nappal amit be kell adni azok mik?

a foglalkoztatói igazolás c lap és a pótlap a tgyáshoz , nem?

ez a kettő és ha megvan a bébi akkor a nyilatkozat a tgyás hoz.

Miket kell még beadnom?az orvosi igazoláson kívül??(szülési szabi a szülés előtt 28 nappal)

Még egy kérdés amit nem értek:

"a tgyás való jogosultság első napján érvényes azerződésben meghatározott munkabér összege"

na ez mi???az eddígi bruttó béremet kell ide beírni?vagy milyen összeget?

ezen kívül mi az a "jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához"(ezt is nekem kell beadni?és kitölteni?)

és

"igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátátsokról"

ez utóbbi kettő mi?és ezt is nekem kell csatolni?

Köszi előre is a segítséget!

2009. okt. 3. 18:42
 1/2 A kérdező kommentje:
alkalmazott vagyok a családi vállalkozásban
2009. okt. 3. 18:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! A vállalkozásnak kell legyen könyvelője, neki kell kitöltenie ezt a papirt.

Letöltöttem az oep honlapjáról az összes papírt, de nem tudom mi az amit nekem ki kell tölteni!

(családi vállalkozásban vagyok, após a munkáltató, én töltöm ki)

szóval van

-foglalkoztatói igazolás(oké)

-van igénybejelentés(ez sztem nem rám vonatkozik, mert egyik biztosított forma sem vonatkozik rám)

-pótlap a tgyáshoz(oké)

-pótlap a foglakoztatói igazoláshoz(ez nem kell sztem mert nem volt nem redszeres jövedelmem)

-és egy tgyás nyilatkozat(ez oké, de ezt én csak szülés után tudom beadni, mert most szülés előtt 28 nappal adnám már be)

Bár az okok nem mindig helytállóak de jól értelmezted hogy mi kell és mi nem.

beadod a foglalkoztatóit és az orvosi igazolást, a megfelelő pótlapot és aztán egylőre pont. ha megszületett a baba akkor megy a többi adat

A szerződésben meghatározott munkabérnek akkor an jelentősége, ha folyamatosan nem voltál 180 nap munkaviszonyban, hanem megszakadta biztositás, egyébként az átlagkereset jár. A jövedelem igazolás akkor, kell, ha a megelőző két éven belül más munkahelyed is volt, az igazolvány abiztositási jogviszonyról ezt a munkáltatónak kell kiállitani, oepnél beszerezhet.

2009. okt. 4. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!