Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segítség kellene kémia kérdőív...

Segítség kellene kémia kérdőív kitöltésében?!

Figyelt kérdés

Néhány kérdésre kellene válasz:

1. Miért nem szabad a felbontott konzervdobozban tárolni a megmaradt ételt?

2. Miért feketedik be hamarabb a nagyvárosokban lakók ezüst ékszere, mint a falvakban lakóké?

3. Miért ettek a nyomdászok régen egészségvédelmi okból sok szalonnát?

Kérem aki tudja a választ valamelyik kérdésre írja meg!Előre is köszönöm!

2011. ápr. 9. 12:31
 1/3 anonim ***** válasza:
2. Korrodálódik: a levegőben található kén vegyületekkel fekete ezüst-szulfidokká válik.
2011. ápr. 9. 12:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Remélem érthető volt. :) Ezért nem megyünk gyógyfürdőbe ezüst ékszerrel.
2011. ápr. 9. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:

1. A konzervdobozokat úgy védik a korróziótól, hogy két fémréteget tesznek egymásra. Sajnos nem emlékszem, hogy melyik réteg hova kerül, de a lényeg az, hogy a külső réteg sokkal ellenállóbb az oxigénnel szemben, a belső részt tkp. aktívan védi a korróziótól. Viszont ha felbontod, a folyamat megfordul és káros anyagok (valószínűleg nehézfémsók) kerülnek a benne tárolt ételbe.

Sajnálom, hogy nem voltam konkrét, de tudod 5 éve tanultam, és már csak ennyire emlékszem rá. De biztos vagyok benne, hogy a tankönyvedben megtalálod a választ egy kicsi pontosabban: aktív fémvédelem címszó alatt keresd.

2. A nagyvárosban több a szmog és ahogy előttem már megírták, az ezüst felszínén a ezüst szulfid réteg keletkezik, ami fekete.

3. Régen a nyomdafestékben ólom volt, ami mérgező nehézfém. Mivel zsírban oldódik, ezért a szervezetben a zsírszövetben halmozódik fel apránként. A szalonna egyrészt azért jó, hogy a már zsírszövetbe került ólom továbbra is a zsírszövetben maradjon, így ne kerüljön a vérbe, mérgezést okozva. Másrészt a bélben a még nem felszívódott ólmot megköti a szalonna zsírja, így az nem is tud felszívódni.

Érdekesség, hogy régen a nők púderében is volt ólom. Illetve az is, hogy az ólom bőrön át is felszívódik.

2011. ápr. 9. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!