Mehetek dolgozni? Hétfőn orvosnál voltam és kiírtak táppénzre szerdáig, tehát csak csütörtökön kellene mennem dolgozni.
Tehát a napi távolléti díjnak a 70%-a jár nekem erre a 3 napra. Viszont ha jól látom, akkor ez szinte a rendes 1 napra vetített bruttó fizetésem. Ha ennek a 70%-át veszem, az több, mint az 1 napi nettó fizetésem. Lehetséges, hogy betegszabi alatt több pénzt kapok, mintha bent dolgoznék?
Vagy inkább az a helyzet, hogy a napi távolléti díj 70%-a lesz most erre a 3 napra járó bruttó napi fizetésem? Ha így van, akkor a 3 nap betegszabi alatt tulajdonképpen a nettó fizetésem kb 70%-át kapom, ugye?
Én könyvelő vagyok. A júliusi adótörvényekkel a betegszabadságra járó bért is módosították. 70%-ról 60%-ra csökkentették. Tehát azokon a napokon a bruttó fizetésed 60%-a illet meg, ami ugyanúgy adó és járulékköteles.
Pl. Bruttó 180.000 Ft-os fizetésnél 5 nap betegszabadság nettó 5000 Ft-al kevesebb bért jelent.
Kedves utolsó válaszoló! A betegszabadság eddig 80 % volt! Most lett 70 %. Talán így számfejtettél eddig is? Ekkorát egy könyvelőnek nem szabad tévednie! Nézz utána a jogszabályoknak, mielőtt egy nagyon is pontosan válaszolót a földbe döngölnél.
A távolléti díj bruttó, tehát levonás van belőle ugyanúgy, ahogy a bérből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!