Főállású munkahely mellett (40 óra) egyéni vállalkozóként vagy KFT-ként milyen terheim lennének?
Figyelt kérdés
Nos, a kérdés ennél bonyolultabb, de a legalapvetőbb kérdés, ha van egy főállásom, heti 40 órában, ahol be vagyok jelentve és mellette kiváltom pl az egyéni vállalkozói igazolványt, mennyi befizetési kötelezettségem van pl egy olyan hónapban, amikor semmi nem történt a "vállalkozásban"?
És abban az esetben mi van, ha én KFT-t csinálok főállás mellett és mondjuk a hónapban nem történik semmi, csak "áll" a Kft..?
Ezek lennének az alap kérdéseim.
2013. ápr. 9. 10:22
1/3 Antimod válasza:
Egyéni vállalkozóként nullásokat kell beadnod (hiszen minden járulékot fizet a munkahelyed).
2/3 anonim válasza:
Sziaszia,egyéni vállalkozóként járulékot nem kell fizetned, amig főállású munkaviszonyod van. Nyereségadót kell csak, ha van nyereséged, de kezdő vállalkozóként az első két évben nem kell hogy legyen. Innen kezdve már csak az ügyes költségelésen múlik.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Tehát, ha jól értem, van egy főállásom és mellette EV-t kiváltom, akkor 0 költséggel, vagy 0 költség körül megúszom, ha nincs nyereségem?
És ha ugyan így csinálok egy KFT-t?
2013. ápr. 9. 11:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!