Adóból aki kap vissza pénzt azt kb mikor utalják? Megvárják a beadási határidőt vagy lehet, hogy előbb is?! Febr. Végén adtuk be.
Szió!
Én a gyerek után járó havi 10000 forintot egy összegbe a bevallással igényeltem vissza. Február 15.-én adtam postára és március 21.-én érkezett a számlámra. Elvileg 30 napot mondanak. Szerintem ez korrekt!
Szia!
A bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül elvileg visszakapod.
Egy NAV-os válasz: Az IKTATÁSTÓL számított 30 napon belül kell a visszajáró összeget utalni, postázni.
Tehát nem a feladástól, és nem a bevallás megérkezésekortól számított 30 nap..úgy számold: feladod, megérkezik 1-2 nap, iktatás 1-2 nap, és innentől ketyeg az óra..Ha késnek sok kamatra ne számítson senki (késedelmi kamat= mindenkori jegybanki alapkamat osztva 365-tel, szorozva ahány nappal késnek...ez a napi kamat..)
szóval 100 ezernél ez naponta 100000*0.05/365-tel=13.7 forint...nekem egyszer késtek két hónapot 120 ezerrel, kaptam rá vagy 800 forint késedelmi kamatot....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!