Hol tudok bejelentést tenni a NAV-nál adócsalás miatt?
Tudod hol lakik?
Jelentsd a NAV-nál,plusz egy két ,,haver"-ral látogassátok meg,és ha nem étr jó belátásra véletlenül lehet valami baja,mond meg neki. Ez nem vicc :O
Köszi! A nav.hu-n már keresgéltem, de nem igazán tudom, h kit kellene hívnom....
A "haveri látogatás" nekünk is eszünkbe jutott, de az nem megoldás... attól nem lesz meg a pénz sajnos! :( Próbálom lebeszélni én is a férjem a látogatásról, de eddig kevesebb sikerrel járok...
a nav bejelentéstől nem lesztek előrébb, sőt.
ha a nav megcseszi a céget, mert nem fizet rendesen adót, akkor még annyira se lesz pénze, hogy fizessen. jah és az apeh szarni fog rátok. őket nem érdekli, hogy titeket kifizessen a cég. őket csak a járulékok és adó érdekli.
Nektek a munkaügyi bíróságra kell menni ha fizugondok vannak.
Persze ha fekete pénzzel van baj, akkor azt hivatalos úton sehol se fogjátok tudni behajtani.
Igen, az adóhatóságot valóban az adók-járulékok érdeklik, a munkaügyi bíróságon kell feljelenteni.
Ha esetleg ott kap valami bírságot, az is a NAV-hoz kerül, amely végrehajtás alá vonja a céget, ha esetleg még nem vonta volna. Ha nincs semmi vagyona, akkor felszámolják, és elszáll a tartozás.
Itt lekérdezhetők a cégek: [link]
ha végrehajtás alatt van, akkor be van jegyezve a cégjegyzékbe, előbb-utóbb felszámolják ha nem fizeti ki a tartozásait.
Ha Bt. a társasági formája, akkor a beltag a magánvagyonával kötelezhető a tartozások megfizetésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!