Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Új Bt alapításakor, amennyiben...

Új Bt alapításakor, amennyiben van heti 40 órás munkaviszonyom, mennyit kell fizetnem havonta, ha a KATA-t választom?

Figyelt kérdés

Heti 40 órában dolgozok főállásban, e mellett szeretnék egy saját vállalkozást is (Bt-t)

Jól értelmeztem, hogy ha a KATA-t választanám, akkor évi 6M Ft-os árbevételig havi 25e Ft-ot kellene befizetnem, valamint max. évi 50e Ft iparűzési adót (ez ugye évi 350e Ft) - és a fennmaradó 5.650e Ft-ot szabadon "kivehetem" a cégből?

Vagy pl. kell majd ez után SZJA-t is fizetnem pluszban?

Segítsetek kérlek, mit értelmeztem rosszul? (ez túl szép lenne, hogy igaz legyen)

2013. márc. 16. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Már ott rossz, hogy Bt!!

(Egyszemélyes kft-t inkább.)

2013. márc. 16. 20:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Keress egy könyvelőt, fizess neki tanácsadásért és elmondja. De tudom, hogy a katásnak könyvelő se kell, hát marad a google... No comment...
2013. márc. 17. 00:07
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Miért lenne jobb az egyszemélyes kft?

Kedves 2.! no comment :S

2013. márc. 17. 07:20
 4/5 anonim ***** válasza:
egyszemélyes kft nem lehet katás, viszont mások a felelősségi szabályai ,
2013. márc. 17. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Mert a Bt-től csak kínkeservesen fogsz tudni egyszer majd megszabadulni!!

+ bármi van, bukod a vagyonoddal!

2013. márc. 18. 04:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!