Ezek után, a netes adok-veszek üzletek után hogyan történik az adózás? (Persze itt, nem a webáruházakra, hanem a magán akciókra gondolok a különböző netes piacokon. )
a legtöbbjén sehogy.
A, mert olyan kicsi a bevétel, és nem üzletszerű szóval nem kell adózni
B, mert elcsalják az adót, főleg ha kp-ban fizetnek akkor nyoma sincs.
Hát, nem tudom! Az adásvételek 99%-nak van nyoma pl. a Vaterán, mert a vevők értékelik az adás-vételt.
Nem olyan nagy a bevétel? Meg nem üzletszerű? Ezt sem hinném. Nagyon sokan az ilyen boltolásokra mennek rá és tömegével árusítanak egy-egy termékkörbe tartozó dolgot (cipő; illatszer; kozmetikum...).
Ha tömegével árusítod akkor már üzletszerű, ha havonta eladsz 1 darabot és van belőle 5e Ft bevételed nem üzletszerű.
Vaterán csak annak van nyoma hogy megvette, pontosabban leütötte. Rengetegszer értékeltem én is semlegesként a másikat, csak azért hogy ne kelljen több 1000Ft jutalékot fizetnie. Szóval vatera értékelésekre én nem alapoznék.
Persze aki nagy tételben dolgozik beszállítóval, meg trükközik annak kellene számlát adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!