Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kontírozás vagy könyvelés?

Kontírozás vagy könyvelés?

Figyelt kérdés

Egy autószalonban azt mondták a "pénzügyesek", hogy ők nem könyvelnek inkább csak kontíroznak, és a könyvelőiroda könyvel. Scala azt hiszem a program, amibe felviszik a számla adatait, és megjelölnek egy számlaszámot is.

Ez most kontírozás vagy könyvelés?

Mi van a másik számlaszámmal? Azt "tudja" magától a gép?

Rákerestem és ez a progi elvileg vállalat irányítási rendszer, ami nem könyvelő program, vagy az is lehet benne? Hogy működnek ezek a programok?

2013. márc. 6. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:
hát ezen most mosolygok.... perzse hogy van ilyen program...
2013. márc. 6. 12:20
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy van ilyen program, csak azt nem hogy ez egyben könyvelő program is vagy az külön van?

És ha a számlák rögzítésekor főkönyvi számlaszámot is meg kell adni, akkor ez már a könyvelés, vagy ez csak ilyen info és a könyvelést majd más programban csinálják?

És hogy miért csak egy számlaszámot kell meg adni? mi van másikkal?

2013. márc. 6. 13:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy mire akarsz kilyukadni... Van olyan integrált rendszer ami egyben könyvelő program is.
2013. márc. 6. 14:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Én sem nagyon értem.

Van olyan program, ahova lekönyvelése nélkül felviszik a számlákat, nyilvántartás céljából, főleg ha máshol könyvelnek ténylegesen. Gondolom, ők is tudni akarják, hogy milyen számláik vannak, valamint a számlák pénzügyi rendezését is valamilyen módon követni szeretnék.

2013. márc. 7. 07:13
 5/6 anonim ***** válasza:

A könyvelő-programon belül vannak különböző részek.

Valaki sorba-szedi az iratokat, külön csoportosítja, hogy azok kifizetése pénztárból, vagy banki utalással történt-e meg.

Aki pedig könyveli (=gépre teszi), az annak megfelelően választja ki a könyvelőprogram megfelelő részét, hogy éppen a pénztári tételeket, vagy a banki utalással rendezett tételeket akarja-e könyvelni. A program úgy van megcsinálva, hogy akkor az már a pénztár/bank-mozgásokat összesíti, tehát a könyvelési tételnek azt a lábát nem kell külön beütni a gépbe.

2013. márc. 7. 08:09
 6/6 A kérdező kommentje:

jószomszéd, köszönöm!

Lehet, hogy hülyén fogalmaztam, de valahogy erre vonatkozott a kérdés.

2013. márc. 7. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!