Hogy tudom igénybe venni adóvbevallásnál a gyermekem után járó adókedvezményt?
Figyelt kérdés
Év közben direkt nem kértük. Letöltöttem egy kitöltő programot, ahova beírtam a számokat, ami a munkáltató által adott papíron is van. 0-ásra hozta ki a végeredményt, valamiért a kedvezményt nem érvényesítette, pedig kitöltötem hozzá a 1253-03-as lapot. Vagy még máshova is kellett volna valamit írnom? Mit vagy melyik sort kellett volna még kitöltenem? Egyáltalán honnan tudom meg, hogy mennyit fogunk visszakapni? Nagyon fontos lenne, előre is köszönöm a válaszokat!2013. febr. 10. 20:49
1/4 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de úgy tudom, hogy ezt utólag már nem lehet visszaigényelni. Azért is fontos, hogy rögtön a jogosultság igénylésekor beadd a nyilatkozatot a munkáltatónak, mert visszamenőleg nem lehet. Egyszer olvastam valahol, hogy ezt nem utalják Neked vissza már.
2/4 anonim válasza:
Persze lehet, hogy én is rossz infót kaptam. Ignoráld a fentit, hátha valaki biztosan tudja. Én nem mertem a bevallásig várni vele.
3/4 anonim válasza:
Kiszámolod, hogy a CSALÁD 2012. évben milyen összegű családi kedvezményre jogosult.
A bevallás 21. sorában kell ezt feltüntetni, ami nem haladhatja meg a 20. sorban lévő összeget, mivel az adóalap nem mehet át mínuszba.
A 21. sorban lévő összeg, valamint a járó kedvezmény összegének különbségét érvényesítheti egy másik jogosult a bevallásában.
A 12M30-as nyomtatványon azért nincs rajta, mert év közben az adóelőlegek levonásánál nem kérted azt, ezért nem tud a munkáltató mit feltüntetni rajta. Ugyanis Ő nem azt tünteti fel, amelyre jogosult vagy, hanem azt, amit figyelembe tudott venni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, idő közben, nekem is sikerült rájönnöm, hogy a 21. sort kell kitöltenem hozzá! Kedves első! Miért ne lehetne utólag érvényesíteni? ha 2012-ben év közben nem igényeltem, hát utólag az adóbevallásnál vissza lehet igényelni egy összegben!Én is így tettem már az előző években is, és most is!
2013. febr. 14. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!