Külföldön leadózott jövedelmet itthon be kell vallani?
Én úgy tudom nem kell leadnod itthon adóbevallást. Ezt nekem a könyvelőm mondta, amíg cégem is volt itthon a külföldi melóm mellett, de abból nem volt jövedelmem.
Azóta meg csak a kinti van és nem adok le adóbevallást.
Kérdés-e, hogy jelentetted-e, hogy elmész-e itthonról?
Amúgy ha meg van az adózási bizonylatod, és olyan országban dolgoztál, amellyel kettős adóztatást elkerülő egyezményünk van, akkor nem kell.
Viszont ha nem, akkor felhívod a NAV-ot, és megkérdezed mi a teendő.
De pénzt nem kell fizetned, ha olyan országban dolgoztál, és éltél, amivel van egyezményünk.
Viszont ha csak átjárogattál a határon, na az már más tészta.
Ha olyan országban szerezted a jövedelmet, amellyel van Magyarországnak kettős adózást kizáró egyezménye, akkor a külföldön megszerzett jövedelmet nem kell bevallanod Magyarországon. (Uniós országok ilyenek)
Ha nem olyan országban szerezted, akkor viszont kellhet adózni ott is és itthon is utána.
Ha az első áll fenn és itthon nem szereztél más jövedelmet, akkor nem kell adóbevallást készíteni, még "nullásat" sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!