Itthon végzett programozási tevékenység (szolgáltatás) EU-s zónába ÁFA-val számlázandó?
(szerintem)
feltételek pl, ne legyen a labancnak magyar telephelye, mert akkor magyar áfát kapja.
ha alap eus-eus szám, szolgáltatásról beszélünk:
azt írod rá a számlára: áfa magyar hatályon kivűl esik. nem 0%! nem áfa mentes! hanem nem magyarországon áfázik!
a vevő majd lesakkozza az ő részét a bécsi adóhivatallal.
ő várhatóan áfabevalló, bevallásba beírja van magyar beszerzése ennyi, annak ennyi áfája lenne, amit most úgyis visszakérnék, ezért csak bevallom, de nem küldöm el, mert holnap visszaküldenétek.
ellenőrizd le érvényes e a szám, mert ha nem
a 27% ot te fizeted meg!
ha érvényes akkor 20% ot fog ő bevallani, de azt gondolom majd le is írja oda haza.
" Akkor fizessen valakinek erről ez a véleményem."
ezért kár volt hozzá szólnod!
én ezt az apeh call centerben nyomoztam ki.
40/424242
ingyen!
de az én problémámra nem találtunk megoldást :S
ha az eladó áfa mentes akkor írod rá a 0% ot, de ekkor nem kell adószám.
azt nem tudta megmondani még senki: ha a vevő nem áfás mi van?
adószáma van. megírjuk, de se könyvelés se áfázás mert kis adózó kinn.
apeh szerint a vevő fizessen áfát. oké.. de hova, ha nem áfa körös, milyen címre küldje az 1 számla áfáját stb.
a vételt se vallja be, mert nem készít áfa vallást,
hogy tovább?
vissza száll hozzám az áfa fizetése??? mert ő nem vonhatja le, nem kapja vissza, de még be sem fizette
(barátomnak)
bécsben kellett céget csinálnia, mert a labanc azt mondta neki nem vesződik import számlával!
hazai adószámot könyebb neki elkönyvelni eladóként. :S
csak ezért fenntartani ott egy céget :S meg 1 irodalakást :S félig ugyan odaköltözött hamár vagyont fizet a lakásért, de itthon van a munkavégzés ott csak a cégügyek, üzletkötés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!