Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A közvetített szolgáltatás...

A közvetített szolgáltatás (ami át lett számlázva rajtam) beleszámít-e az éves bevételembe, azaz növeli -e a bevételem? (havi 50ezres új adózás miatt kérdezem, ahol 6milliós határ van)

Figyelt kérdés

Az új kisvállalkozói adó bevezetése miatt lenne fontos a válasz számomra.

A könyvelő szerint ez is bevétel, így bele tartozik és a 6milliós határnál figyelembe kell venni.

Viszont az iparűzési adónál sem veszik figyelembe, akkor itt miért tennék?

Válaszokat előre is köszönöm!

2012. nov. 26. 08:32
 1/6 anonim ***** válasza:
könyvelődtől kérdezd, mert attól függ, általában igen, de lehet hogy nem...
2012. nov. 26. 08:34
 2/6 A kérdező kommentje:

megkérdeztem a könyvelőm, de mivel jelenleg a 3. könyvelőmnél vagyok, így inkább megkérdezem más véleményét is...

(1. könyvelőm miatt nem kaptam meg a megfelelő TGYÁS-t, majdnem fele annyi gyedet kaptam, mint amennyi után fizettem a járulékot, 500ezerrel több adót fizettetett be velem, mint kellett volna év végén...

2. könyvelő rossz bevételi határt mondott éves szinten, ezért lettünk áfásak egy áfamentes tevékenység esetén, pedig csak annyit kellett volna csinálnia, hogy jó összeget mond, amikor megkérdezem és akkor már nem lett volna több bevételem decemberre, csak januárra)

2012. nov. 26. 08:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Mindig mindenért a könyvelő a hibás.... Ugye?

Egyébként első vagyok és azért írtam a hogy őt kérdezd mert ő tudja hogy könyvel, és milyen cég vagy, vagy vállalkozás, és a közvetített szolgáltatást ha helyesen számlázod, akkor lejön az ipa alapból és nem mindegy milyen közvetített szolgáltataás, értsd meg nincs ember a földön, aki ezt meg tudja neked mondani, mikor nem látom a főkönyvedet és a számokat, meg a számláidat.

2012. nov. 26. 15:43
 4/6 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

megkérdeztem a könyvelőm, de mivel jelenleg a 3. könyvelőmnél vagyok, így inkább megkérdezem más véleményét is...

(1. könyvelőm miatt nem kaptam meg a megfelelő TGYÁS-t, majdnem fele annyi gyedet kaptam, mint amennyi után fizettem a járulékot, 500ezerrel több adót fizettetett be velem, mint kellett volna év végén...

2. könyvelő rossz bevételi határt mondott éves szinten, ezért lettünk áfásak egy áfamentes tevékenység esetén, pedig csak annyit kellett volna csinálnia, hogy jó összeget mond, amikor megkérdezem és akkor már nem lett volna több bevételem decemberre, csak januárra)

1. pont mi az hogy miatta nem kaptál tgyást? A tgyás számítására nem sok befolyásunk van...

2. pont, mi az hogy rossz bevételi határt modnott? év közben kezdtél? vagy mi? Szóval nem bizti hogy mindig mindenért a könyvelő....

2012. nov. 26. 15:45
 5/6 A kérdező kommentje:

nem írtam volna le, ha nem így lett volna...

de hogy kérdéseidre válaszoljak:

1. pont mi az hogy miatta nem kaptál tgyást? A tgyás számítására nem sok befolyásunk van...

Kezdő vállalkozó voltam, amikor terhes lettem. OEP, könyvelő is úgy tájékoztatott, hogy a bejelentett jövedelmem után kapom majd a tgyás-t és a gyedet. Ezért januárban visszamenőleg befizettetett velem egy csomó adót. Majd elmentem szülni és a bruttó 150ezer ft jövedelmem ellenére kaptam 45ezer ft tgyás-t. Akkor kértem a segítségét, azt mondta, hogy nem annyit kell kapnom, de oldjam meg én... Bementem, nagy nehezen kijártam, hogy az első évet vegyék minimálbérnek, a következőt számolják be teljesen, így 65ezer lett a tgyás-om és azt mondták, hogy kérjem vissza az apeh-tól a túlfizetésem. Nyilván az Apeh meg nem ad vissza semmit.... Ezt követően azt mondta, hogy a gyedemet jól fogják számolni, legyek nyugodt. Nyilván ezek után már nem voltam nyugodt és kérdezősködtem, mire egy iszonyat rendes és kedves könyvelő írt nekem emailt az egyik kismamás fórumon, hogy ne december 20-án menjek gyedre, hanem január elsején, mert úgy a gyed kb. a duplája lesz és igaza volt. Ismeretlenül segített és neki köszönhetem, hogy a bejelentett fizetésem után kaptam a gyedem. Úgy gondolom, hogy ezt nem egy ismeretlennek, ingyen kellett volna megírnia, hanem a fizetett könyvelőmnek. Lehet, hogy nem tudja a dolgokat, de akkor mondja, hogy nem ért hozzá vagy ez nem az ő asztala és ne tájékoztasson félre!!!!!!!!!!!!!!!

2. pont, mi az hogy rossz bevételi határt modnott? év közben kezdtél? vagy mi? Szóval nem bizti hogy mindig mindenért a könyvelő....

Áfamentes tevékenységgel foglalkozom, ahol van egy összeghatár. Év elején leültem vele és megbeszéltük az alanyi, tárgyi adómentességet, mikor vagy áfás stb.

Már nem emlékszem, hogy milyen bevételi határ felett lépsz át áfakörbe éves szinten 4,5,6millió körül, de megkérdeztem és felírtam. Mondta, hogy ez változhat. Mondtam, hogy majd rákérdezek.

Rákérdeztem novemberben az összegre, megerősítette. Mondtam, hogy ok, mert akkor számlázok még idénre. Máskülönben el lehetett volna tolni januárra.

Majd ezek után szólt Karácsony előtt, hogy átléptük az áfamentes összeget, jövőre áfásak leszünk.... Mondtam, hogy felírtam az összeget és direkt rákérdeztem. Mire közölte, hogy ja, akkor bocs. Rosszul mondta...

Ne haragudj, de ez havi 12ezer forintért nem így működik...

Közölte, hogy sztornózzam le a számlát és utaljam vissza a pénzt, de nem akartam kavarni már...

Így áfás lettem áfamentes tevékenységgel. Ennek csak annyi a hátulütője, hogy muszáj céges bankszámlát vezetnünk, előtte meg lehetett lakosságit...

Nem mindig a könyvelő a hibás, de igenis sokszor iszonyat felületesek és nemtörődömök.

Én speciel könyvelőváltáskor kb. 10 könyvelőhöz mentem el és kértem ajánlatot. Majd elmondtam az esetem és megkérdeztem, hogy mit tudok elköltségelni. A válaszok aránya kb. 10ből 4 könyvelő szerint semmit, 10ből 4 szerint mindent. A legszebb, hogy volt akinek én magyaráztam el, hogy nem lehet például sütit minden mennyiségben költségnek leírni... és kb. 2 volt, aki tudta is a dolgokat....

2012. nov. 26. 17:02
 6/6 A kérdező kommentje:

viszont a kérdésem továbbra is fennáll...

egyéni vállalkozó vagyok, főtevékenységem egyéb kieg.pü-i szolg.

2012. nov. 26. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!