Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A neten eladott kézműves...

A neten eladott kézműves termékeid után adózol?

Figyelt kérdés
Ha nem, akkor nem volt még problémád ebből?
2013. jan. 24. 14:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

160 ezer, az nem 600 ezer már.

De az is csak a hasznát dolgaidra vonatkozik. Ha te ezt saját magad csinálod, akkor nem egyenlő, azzal, hogy eladom a kinőtt cípőmet, vagy vettem egy játékot nem tetszik és tovább adommal.

Idén fokozottan ellenőrzik az internetes kereskedelmet, ezt pedig, úgy teszik, hogy az össze oldaltól Vatera, Tesz-vesz bekérik az ott eladók nevét, és az összeget amiért eladtak. Aztán, aki túlment a határon, vagy gyanúsan üzletelget, azt behívják.

2013. jan. 24. 18:14
 22/29 anonim ***** válasza:

Lehet én vagyok most alul informált, de

Ez a 160 ezer mióta és hol van?

(Én a NAV oldaláról linkeltem be az ingóság értékesítésre vonatkozókat, frissebbet nem láttam ott)

Ha kézműves terméket adnék most el itthonról, mert van pár nagyanyám féle goblin, vagy csipke, akkor nekem a kézművesség miatt kellene 7-es adószám, vagy ingóságnak számítana? Ergo, ha itthon csinálok valamit, akkor igen, kézművesként kell az adószámos magánszemély, de ki állapítja meg, hogy amit eladok én azt itthon csinálom, vagy a múltheti kézműves piacról,hagyatékból stb. van?

Egyébként én is magyar állampolgár vagyok, de nem itthon dolgozok. Csak időnként adok el személyes cuccokat.

Most piacozni készülök, de az már más kategória.

2013. jan. 24. 19:05
 23/29 anonim ***** válasza:

NAV már csak ilyen, decemberben mondták a továbbképzésen. Ez az új limit.

Január 1-től rengeteg dolog megszűnt, nincs 0-ás igazolás csak online, az is egy hónap mire megküldik, ha negyedévesből havi áfás leszel nem értesítenek, neked kell észrevenned, vagy ha nem akkor megy a bünti, és ezer más szép dolog.

Gondolom ezeket se olvastad ott, én meg sajna nap, mint nap találkozok vele, meg höbörgő és türelmetlen ügyfelekkel, akiknek azonnal kell minden.

2013. jan. 25. 03:42
 24/29 anonim ***** válasza:
Ha megtalálom elküldöm neked!
2013. jan. 25. 03:43
 25/29 anonim ***** válasza:
Franky, ide írd ki, sokunkat érdekelne.
2013. jan. 25. 06:43
 26/29 anonim ***** válasza:

Ok. Szerintem is hasznos lenne itt,hogy akkor tisztába legyünk vele.

Aranyos ez a Nav, szeretjük :-)

2013. jan. 25. 06:57
 27/29 anonim ***** válasza:
57%

Na utána néztem...

Kicsit kesze-kusza.

Úgy van, ha a saját részre megvett, de használt tárgyaidat tovább értékesíted, tehát ágy, tv, telefon, cipő, és egyéb dolgok, tovább adod, akkor annak a max. értéke 600 ezer-ig adómentes. De ha van egy 800 ezer forintos zongorád, és azt értékesíted abban az évben, akkor nincs gond, mivel egyszer eladás volt.

De ha mint kézműves csinálsz dolgokat, vagy kis masnikat csinálsz, és eladód, tehát nem saját használatra volt, akkor 160 ezer, ez is 600 ezer volt, csak ezt vitték le. Ez kavart meg engem.

De ha veszel egy laptopot, és eladod, anélkül, hogy kibontottad volna, és 160 ezer alatt maradsz, abból sincsen gond. Persze ez éves szinten értendő.

Most persze, az egy más kérdés, ha csak 100 ezerért adtam el edényeket, amiket én csináltam, és nem adók róla számlát, hogyan is igazolom ezt. Ha ez nem neten történt, vagy nincs bizonyíték rá, akkor megette a fene.

Ha NAV meg akar büntetni, akkor meg is fog. Egyszerűbb felhívni, őket és megkérdezni, majd másnap megint. Tuti két külön dolgot mondanak :D

Legjobb példa erre, hogy a 0-s igazolást 11. éjfélkor már elérhető, mindig így volt. Erre ebben a hónapban megcsinálták 10. éjfélkor, mikor felhívtuk őket, közölték, hogy 11.éjfélkor frissítik. Mondtuk már le van frissítve. Erre ők: Ja...

Szóval érdemi információt nem tudnak adni, büntetni viszont nagyon.

Bocs ha megkavartam bárkit is, de idén is vagy 60 számviteli törvényt változtattak meg legalább, nehéz mindet fejben tartani:D

2013. jan. 25. 13:45
 28/29 anonim ***** válasza:
25%

Na, épp ezt akartam kérdezni...

Ha megjelenek egy havi rendszerességű vásáron, most mondok egy példát, alacsony Tátrából származó ásványokból készített ajándéktárgyakkal és készen vásárolt parajdi sólámpákkal és nem adok számlát, teszem azt 160.000-ig, akkor most az legális, vagy nem?:-)

2013. jan. 25. 14:46
 29/29 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem erre a NAV se tud mit mondani, ezért nem jó ez. Ez a 22-es csapdája.
2013. jan. 25. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!