Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A neten eladott kézműves...

A neten eladott kézműves termékeid után adózol?

Figyelt kérdés
Ha nem, akkor nem volt még problémád ebből?
2013. jan. 24. 14:16
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Érdekes törvénykezés. Honnan tudják, hogy 600 alatt marad valaki vagy átlépte és nem adózott amikor online térben adta el?
2013. jan. 24. 15:16
 12/29 anonim válasza:
28%
De mi van olyankor, ha én Németországban élek? Mivel azt írják,hogy ki kell váltani a 7es adószámot,de ahoz munkahely kell. Se 7es adószámom,se magyar munkahelyem :(
2013. jan. 24. 15:28
 13/29 A kérdező kommentje:

No meg ezt folyamatosan előállíthatod, nem olyan mint egy pár használt cipőm amit eladtam és kész.(mondjuk ezt is lehet nagyban csinálni és csinálják is-megveszik turiban, kipofozzák és darabonként meghirdetve árulják).

Az iskolában az adózásról is tanulhatnánk...

2013. jan. 24. 15:31
 14/29 anonim ***** válasza:
51%

Nem fognak átnézni mindenkit egyesével. Az SZJA bevallás is úgy van, hogy kötelező, de kérdés mit írsz be és hogy.. Maximum ha ellenőriznek és kiderül, hogy valami nem oké, akkor derülhet ki.

Egyébként léteznek már garázsvásárok is, meg hát örök klasszikus a Vatera is. Ott is 90% számla nélkül megy és legális.

Hülyeséget nem akarok mondani, de a szolgáltatók vannak kötelezve ha jól tudom igazolások kiállítására. Legalábbis náluk szokott lenni ilyen összesítés, hogy ki mit adott el nekik, vagy rajtuk keresztül.

Ez a hivatalos szöveg:

[link]

2013. jan. 24. 15:32
 15/29 anonim ***** válasza:
Ha németben vagy, akkor elvileg itthon le se kell adnod adóbevallást, ha nincs itthoni jövedelmed. Egyébként meg magánszemélyre vonatkozik és magyar jogszabály, kérdés milyen állampolgár vagy...
2013. jan. 24. 15:34
 16/29 anonim ***** válasza:

tök jó ahogy a sok kóklre írogatja ezt a 600ezer, 800ezer meg egyéb határokat. de még egy jogszabályt nem tudtatok beidézni.

miért hülyítitek az embereket és terjesztitek a hülyeséget?

Minden árusításról nyugtát/számlát kell adni, amit csak vállalkozóként tehetsz meg.

Az más amikor eladsz valakinek egy használt cuccot, pl az órádat ott elméletileg adásvételi szerzősét köt a két fél.

de ilyen, hogy valamit gyártasz és értékesíted, ez már vállalkozás. ennyi.

de várom a cáfolatokat, valódi, hivatalos forrás igazolásokkal.

2013. jan. 24. 15:35
 17/29 A kérdező kommentje:
No, hát szerintem sem ilyen szép és jó, hogy csak eladok és az egészet zsebre rakom. Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólást. A legjobb egy hivatalos törvényi meghatározás lenne.
2013. jan. 24. 15:50
 18/29 anonim válasza:
Nem tudok másolni, mert telefonról írok, de ha beírod a google-ba, hogy 7es adószám, akkor találsz róla infót,hogy ilyen tevékenységhez nem feltétlenül kell vállalkozói.
2013. jan. 24. 15:53
 19/29 anonim válasza:
Bak Norbert! Nincs magyar munkaviszonyom, viszont magyar állampolgár vagyok.
2013. jan. 24. 15:58
 20/29 anonim ***** válasza:

7es adószám:

"nem rendszeres, nem üzletszerű tevékenységet végző magánszemély,"

ergó már ott megbukik ha rendszeresen adsz el valamit. ha 1-2 havonta adnál el valamit, akkor még helytálló is lehetne.

2013. jan. 24. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!