Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Heti 2 órás (1 nap dolgozom...

Heti 2 órás (1 nap dolgozom csak,2 órát) munka után hány nap szabadság jár évente? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Hetente 2 órát dolgozom egy cégnél (valóban ennyit, nem csak papíron) és nagy kérdés, hogy mennyi a szabadnapok száma? Első gondolata az volt a cég könyvelőjének, hogy 20 nap, de hát ugye egy évben dolgozok 52 napot, akkor a munkanapjaim több mint 3-adát szabadságon tölteném :) Ha munkaórára osztjuk le: 40 óra/hét-20 nap, 2 óra/hét-1 nap lenne, ha pedig úgy, hogy 5 nap munka/hét-20 nap, 1 nap munka/hét-4 nap. Nekem utóbbi a gyanús, de nem vagyunk benne biztos.

Az építő jellegű válaszokat (esetleg valami hivatkozással alátámasztva) köszönöm!

2013. jan. 6. 16:13
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Itt a munkaóra nem számít.

Szerintem is az utolsó verzió a jó, tehát 4 nap.

2013. jan. 6. 16:29
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Heti 2 órát dolgozol és a szabadnapok hiányoznak ? -.-

Nem csoda hogy ilyen helyzetben van ez az ország ! Senki se akar már dolgozni

2013. jan. 6. 16:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak köszönöm szépen, másodiknak pedig látszik, hogy semmi tudása nincsen. Tipikusan, ha csendben maradtál volna, okosabb lettél volna jelenség.. Ugyanis nekem nem hiányzik a szabadság (sőt, ha annyira szeretnéd tudni, még önkéntes munkát is vállalok szabadidőmben), de ennek a szép országnak is van egy törvénye, amit be kell tartani. És ha nekem évente x nap szabadság jár, azt kötelező kivenni, mert ha nem, akkor jön az állam bácsi (helyett a NAV bácsi vagy a munkaügyi bácsi) és szépen megbünteti a munkaadót, hogy miért nem adta ki a szabadságot, ami járt volna a munkavállalónak.

Remélem érthető volt kedves #2., és nem érzed úgy, hogy miattam menne tönkre a te kedves hazád.

2013. jan. 6. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:
A négy nap a jó, a lehúzós válaszolónak meg kezitcsókolom, üzenem, mindenki magából indul ki, általában azoknak a legnagyobb a szájuk akik minden lehetőséget megragadnak mások lehúzására, amin nem feltétlen az államot, vagy csak az államot értem. Maradt volna inkább csöndben
2013. jan. 6. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!