Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha eladom a garázsomat a...

Ha eladom a garázsomat a vételi ár alatt kell adót fizetnem? Adásvételivel tudom igazolni a vásárlást

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 13:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Ügyvédi véleményem, hogy amennyiben drágábban adod el, mint amennyiért vetted, akkor nem keletkezik jövedelmed és nem kell adót fizetned.
2013. jan. 4. 13:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvéd úr szerintem véletlenül fordítva írta. Ha olcsóbban adod el, mint amennyiért vetted, akkor nem kerestél rajta semmit, de adózás szempontjából nem tudom minek számít egy garázs.
2013. jan. 4. 13:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell adót fizetni (a vevőnek kell illetéket ill ügyvédi díjat alapfelállásban).
2013. jan. 4. 16:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
2013. jan. 6. 08:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Így van. Tehát, ha kevesebb összegért adod el a garázst, mint amennyiért annak idején hozzájutottál, akkor nem keletkezik belőle adóköteles jövedelem, tehát személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség sem keletkezik, és az adóbevallásba sem kell beírni.
2013. jan. 7. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!