Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most mit lehet tenni? Eladtam...

Most mit lehet tenni? Eladtam a cégem, van róla papírom meg társasági szerz módosítás is?

Figyelt kérdés

Viszont a Nav be akar rajtam hajtani valami tartozást, mert hogy nem lett bejelentve a módosítás. (WTF??) Ezt nekem kellett volna megtenni? Nem az ügyvédnek? Nekem minden papírom megvan, bár való igaz, a cégbírósághoz nem battyogtam el külön bejelenteni a dolgot.

Tudja valaki ilyenkor mi a teendő? És mi lehet a végkifejlet?

2012. dec. 12. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Hivatalosan : Az ügyvédnek kellett volna, de neked ezt kötelességed ellenőrizni és ha elmulasztotta, akkor neked kell tartani a hátadat.

Ha van ügyvéded, keresd meg.

2012. dec. 12. 21:53
 2/6 anonim ***** válasza:

"Ha van ügyvéded, keresd meg."

Minek?

Hát eredetileg is azt tette, aztán látod, hogy járt :P

2012. dec. 12. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Behajtják rajtad, abban légy biztos, még nincs meg az idei évi büntetés összeg a NAV-nál, ezért is büntettek szarrá mindenki a múlthónapban.

Hívd fel a NAV-ot és egyeztess velük, de minnél előbb.

Egyik céget nem rég egy 7000 forintos kávégép miatt bírságoltak meg elég keményen.

Ez meg komolyabb dolog.

Ne azt nézd kinek a hibája, hanem lépj gyorsan!

2012. dec. 12. 22:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igen, nekem is úgy tűnik hogy bármi áron, de büntetnek :(

2012. dec. 12. 23:11
 5/6 anonim ***** válasza:

A cégbíróságon csak ügyvéd jegyeztethet be változást.

A cégbírósági bejelentés kötelezett változások bejelentésének intéztetése az ügyvezető feladata.

Mi van az adás-vételi szerződésetekben, a társasági szerződés módosításban és mit írt a NAV?

Mostanában amúgy hónapokba is beletelhet egy átírás, főleg, ha változik az illetékes cégbíróság (más megyében lesz a székhely)

2012. dec. 13. 07:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért csak keresd meg az ügyvédet, mert lehet, hogy ő megcsinált mindent, csak a cégbíróság van csúszásban, és nem küldött időben tájékoztatót a NAV-hoz. Másrészt a társaságnak is (ahol volt a tulajdonrészed) van bejelentési kötelezettsége a NAV felé azzal kapcsolatban, hogy te kiléptél, tehát velük is érdemes felvenni a kapcsolatot.
2012. dec. 13. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!