Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Magánszemélynek a NAV felé...

Magánszemélynek a NAV felé mikor állapítják meg és kell befizetni a késedelmi pótlékot?

Figyelt kérdés

Lehet lesz némi költségem késedelmi pótlék és az önellenőrzés végett. Ebben nem vagyok biztos, mert max. pár ezer forint lesz ha lesz.

Azt olvastam, hogy magánszemély okt 31-ig kapja meg az értesítést és nov 15-ig kell fizetnie. Jól tudom?

Ügyfélkapun a folyószámla kivonaton nem látok erre vonatkozóan semmilyen tételt. Szerepelnie kellene?

Köszönöm a válaszokat!

2012. okt. 31. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Amiket most küldözgetnek, az a 2011. jan. 1 és 2011. dec. 31 között késedelmesen befizetett tételek után kiszámolt késedelmi pótlék összege.

Ha te 2012-ben esedékes befizetésnél estél késedelembe, annak a késedelmi pótlékát majd egy év múlva fogják neked kiszámolni.

2012. okt. 31. 17:00
 2/3 anonim ***** válasza:
A 2011.évi kötelezettségekkel szemben felszámított késedelmi pótlékot 2012.11.15-én könyvelik fel az adófolyószámlára.
2012. okt. 31. 18:39
 3/3 A kérdező kommentje:

ma 18:39

Köszönöm a válaszokat!

Mivel elektronikusan nálam minden a NAV felé, így előbb meg sem tudhatom a pontos összeget? Hagyományos levelet nem kaptam.

2012. okt. 31. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!