Webáruház esetében van-e helyi iparűzési adó? Ha igen mennyi a mértéke, ha nincs mi van helyette?
Figyelt kérdés
2012. okt. 14. 12:47
1/7 Antimod válasza:
700.000 Ft éves bevétel felett kell csak IPA-t fizetni.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És jól tudom, hogy ennek 2% a mértéke?
2012. okt. 14. 13:06
3/7 anonim válasza:
Ez az összeg csak budapesten igaz (a 700 ezer értékhatár, gödöllőn pl. másfél millió) tehát ezt a helyi önkormányzat tudja megmondani. VAn ahol nincs mentesség, van ahol nincs kiterhelve egyáltalán, van ahol nincs kiterhelve a teljes összeg.
4/7 anonim válasza:
na ez lemaradt: a 2% a maximum, de egyelőre nem kötelező kivetni.
5/7 Antimod válasza:
"Ez az összeg csak budapesten igaz"
Igen, abszolút igaz, magam is akartam korrigálni. A helyi önkormányzatnál nézz utána előtte!
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2012. okt. 16. 08:00
7/7 anonim válasza:
Annyival kiegészíteném az előttem szólókat, hogy az iparűzési adót nem a bevétel után kell megfizetni. Természetesen a bevételből kell kiindulni, de vannak csökkentő tényezők. pl.: anyagköltség, alvállalkozói díj stb., kereskedelemnél pedig az ELÁBÉ.
Tehát a példánál maradva, Budapesten 700e Ft adóalap fölött kell megfizetni az IPA-t, ettől lehet még a bevételed akár 5m Ft is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!