Jár nekem végkielégítés?
ha közös megegyezéssel mondtok fel, akkor az vonatkozik rád amit a megállapodásotokban leírtok. ha azt írjátok le, hogy nincs tartozás egyműs felé, stb, akkor bukó.
ha te mondasz fel, akkor szintén nem jár.
ha ő mond fel neked, akkor jár. (vagy ha a közös megegyezéses megállapodásban megállapodtok valamilyen összegben ami mind2töknek megfelelő)
az, hogy ki közvetítette ki neked az új melót az senkit nem érdekel. a munkaviszony megszüntetése a mérvadó.
hantázik természetesen. végkielégítés a törvény szerint jár. 9 év után x hónap, ezt nem tudom sajnos mennyi. MT-ből kellene kinézni.
ha olyat dugnak az orrod alá, hogy "Közös megegyezés" akkor bezony, nagyon nézd meg mit írnak benne és ha kedvezőtlen rád nézve, akkor ne írd alá. közös megegyezésben mindent papírra kell vetni, mert csak arra hivatkozhatsz.
nyugodtan mond meg neki, hogy ha trükközik, akkor mész a munkaügyi bíróságra.
ha igaz amit itt írnak, akkor 2 havi járna, de nézz azért utána.
Az egésznek az a lényege, hogy ha a cég mond fel Neked, akkor jár a végkielégítés. Ennek máshoz nincs köze.
Ha Te mondasz fel a munkáltatódnak, akkor nem jár.
Közös megegyezéses munkaviszony megszűntetése esetén pedig csak akkor jár, ha a megállapodásban ezt írásban rögzítitek is, hogy kapsz végkielégítést, és hogy mennyit. Tehát az van, amiben közösen megegyeztek.
Az, hogy nincs a munkaszerződésben a végkielégítés, még nem jelent semmit. Az egész Munka Törvénykönyvét mégsem lehet beleírni. De a törvény előírja kötelezően, tehát jár, ha Neked mondanak fel.
Az biztos, hogy jár neked a végkielégítés,. ha a munkáltatód mond fel.
De abba is gondolj bele, hogy azon a munkahelyen amit a munkáltatód szerzett neked az ismerősénél, ezek után hogy fognak fogadni (mert biztos, hogy elmondja az ismerősének)
Persze, ha van más munkára jó esélyed, akkor nem kell vele foglalkoznod, hogy a munkáltatód ismerőse felvesz-e ezek után, vagy sem.
Kedves utolsó !
Nem fogok több százezer forintról lemondani mert az új munkahelyemen ferde szemmel fognak rám nézni azért mert kiállok a jogaimért .Egyébként amit szerzett ,csak részmunkaidős meló ,sokkal kevesebb fizetésért .Ergó sokkal rosszabbul járok ,de ideiglenesen jó lesz még is több mint a munkanélküli járadék .köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált !
Kedves Kérdező!
Pont segítő szándékkal írtam, hogy érdemes végiggondolnod, hogy mi éri meg jobban.
Nem tudhattam, több százezer forintos végkielégítést kapsz 2 hónapra; sem azt, hogy az új helyen részmunkaidős állásod lesz.
Az új munkahellyel kapcsolatban nem arra céloztam, hogy majd ferde szemmel néznek rád, hanem arra, hogy lehet, hogy fel sem vesz.
Állj csak ki nyugodtan a jogaidért.
Azt meg majd észreveszed egyszer, hogy nem mindig az próbál segíteni, aki a szád íze szerint válaszol neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!