Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Végkielégítés? Mennyi?

Végkielégítés? Mennyi?

Figyelt kérdés

Gyeden vagyok jelenleg a cégnél 2007. júl dolgozom, 2011.07 óta vagyok gyeden, megszűnik a munkahelyem (közös megegyezéssel ) de mindenki megkapja azt ami járna, mintha ők mondanának fel..

Kérdésem mennyit kapok?

Ha 2011 jan-júl a br bérem: 167000ft utána 2011 júl dec a Tgyás br: 135000ft és 2012, jan .tól mostanáig a gyedem br: 113000ft

Sajnos nem értek hozzá. Ilyenkor megkapom a szabi pénzemet is? illetve mivel én védett vagyok kérhetek ezen felül bármit is azért hogy aláírjam nekik?ha igen mennyit?

Köszönöm

2012. jún. 1. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:
A közös megegyezés, mint a nevében benne van közös megegyezés. Azt kapsz, amiben megegyeztek. Ha nem tetszik, akkor ne írd alá, hanem ragaszkodj a rendes felmondáshoz.
2012. jún. 1. 11:02
 2/5 A kérdező kommentje:

Ezt értem, de ha ragaszkodok ahoz h rendes felmondás, én utána fel tudom jelenteni a munkaügyi bíróságon ott mennyit ítélnének meg?

vagy pl én ugy tudom ha gyed után visszamennék dolgozni és nem tudnak visszavenni ott ÁLLÁSIDŐT kell fizetniük a gyerek 3 éves koráig, magyarul ha én azt mondom nekik h ami járna meg + állásidőt fizessenek 1 év-et ki az reális lenne??

2012. jún. 1. 11:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Valamit keversz. Először is: A munkaviszonyod szűnik meg, vagy pedig a munkahelyed? "Megszűnik a munkahelyem (közös megegyezéssel)..."

1.) Ha a munkahelyed szűnne meg, akkor talán el kéne gondolkodni, hogy érdemes aláírni a közös megegyezést úgy, hogy minden járandóságot megkapsz, ami a munkáltató rendes felmondása esetén is járna, hiszen nem biztos, hogy egy megszűnő cég a léte vége felé ki tud majd fizetni.

2.) Ha nem szűnik meg, akkor meg minek írnád alá a közös megegyezést? A munkáltató nem a gyermek 3 éves koráig köteles állásidőt fizetni, ha nem tud munkát adni, hanem mindig, amikor nem tud munkát adni, és minden dolgozójának, akit nem tud munkával ellátni.

Ha lejár a GYED-ed és vissza szeretnél menni dolgozni, de nem tudnak munkát adni, akkor állásidőként távolléti díj illet meg munkavégzés nélkül is. Ebben az esetben elgondolkodhat a munkáltató, hogy felmond Neked, persze figyelembe véve, hogy a gyermek 3. életévének betöltéséig felmondási védelem alatt állsz. Utána már nincs korlát. Vagy állásidőt fizet, amíg munkát nem tud biztosítani számodra.

3.) Ha a munkaviszony megszűnik - bármilyen jogcímen, és bárki mond fel a másiknak - akkor a még ki nem vett, időarányosan járó szabadságot készpénzben meg kell váltaniuk, tehát KI KELL fizetni, vagy még a munkaviszony megszűnésének utolsó napja előtt ki kell adniuk természetben.

4.) Közös megegyezés esetén az van, amiben megegyeztek. Ez szólhat több járandóságról is, vagy akár kevesebbről is. De az, amiben megegyeztek írásban is le legyen fektetve, mert adott esetben nem tudod bizonyítani a munkáltató ígéreteit.

2012. jún. 1. 11:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kimerítő választ,

Szóval a cég kivonul DE mindenkinek közösmegegyezész kellett aláírni, hogy miért? nem mondták, nem tudjuk, mert ha kivonul simán felmondhattak volna mindenkinek..

Úgyhogy MO-n befejezi tevékenységét..

2012. jún. 1. 12:09
 5/5 anonim ***** válasza:
A közös megegyezést NEM KELL aláírni! Ez csak a munkáltató dolgozó-szédítő dumája.
2012. jún. 4. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!