Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van még passzív TB? Ha igen,...

Van még passzív TB? Ha igen, akkor mennyi ideig?

Figyelt kérdés
Barátnőm lehet hamarosan állástalan lesz, jó lenne tudni, hogy meddig lesz utána TB-je, ha még érvényben van ez a törvény.
2012. szept. 28. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Passzív táppénz már nincsen.
2012. szept. 28. 11:09
 2/8 A kérdező kommentje:

nem táppénz. TB, társadalombiztosítás.

Tehát jogviszony. ugye amíg van bejelentett melód, addig a cég fizeti a járulékot, és amikor elmész orvoshoz, vagy gyógyszertárba, akkor ott látják, hogy zöld vagy, érvényes.

Ha nem fizeti senki utánad, és te se magad után, akkor piros leszel. Ettől még jár az ellátás, de behajtja a NAV.

Volt olyan, hogy ha elveszted a munkahelyed, akkor kapsz amolyan türelmi időt, azaz érvényes lesz a TB-d, lesz jogviszonyod attól függetlenül, hogy nem fizeti utánad senki, x ideig.

annyi minden változott mostanság, ezért kérdem, hogy ez létezik e még. Bár lehet, hogy én is csak a passzív táppénzt hallottam és az jutott eszembe.

2012. szept. 28. 11:12
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Létezik. A biztosítási jogviszony megszüntét követő 45 napig passzív jogon jogosult vagy egészségügyi ellátásra, ha legalább 45 napig volt előtte biztosítási jogviszonyod. Ha kevesebb napig volt, akkor csak annyi napig vagy jogosult, ahány napot biztosításban töltöttél.

Ha ez a passzív időszak lejár, és közben nem tud elhelyezkedni, vagy nem kap álláskeresési járadékot, akkor az adóhivatalnál be kell jelentkezni egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére. Ez kötelező a törvény előírása alapján.

2012. szept. 28. 11:46
 4/8 A kérdező kommentje:
erre voltam kíváncsi, köszönöm!
2012. szept. 28. 11:56
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
De ha bejelentkezik munkanélkülire akkor 1. évig az önkormányzat fizeti a TB-jét ha nem talál egyszerre munkát.
2012. szept. 28. 13:29
 6/8 A kérdező kommentje:

1 éves munkaviszonya mindenképpen lesz, tehát mehetne munkanélkülire, nem tudom mennyit kapna. és lehet, hogy menni is fog ha nem talál melót. Igaz, hogy az is pénz, de én kicsit feszélyezve állok hozzá. Nem akarom, hogy össze-vissza zaklassák majd, járnia kelljen "előadásokra" meg közmunkával, stb.

Persze 3 hónap alatt csal talál majd valamit.

2012. szept. 28. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
86%
Csak 1 év után küldik közmunkára, ha nincs meg ez évben 30 nap munkaviszonya. Ami meg is van, szóval nem fogják küldeni.Előadásra nem kell mennie de 2 havonta biztos be kell mennie, de az a munkalehetőség miatt is.
2012. szept. 28. 13:54
 8/8 A kérdező kommentje:
meglátjuk hogy alakul, remélhetőleg hamar talál melót, 1 hónapon belül és akkor nincs gond, ha mégse, akkor max ez lesz, amit írsz :/
2012. szept. 28. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!