Van esélyem méltányosság kérésére TB ügyben?
Levelező tagozaton jártam suliba, voltam orvosnál ahol szóltak, hogy nincs TB-m, de akkor még úgy volt, hogy aki nem fizeti az nem jogosult és ennyi. Többet nem mentem orvoshoz. Aztán most kiküldték a csekket, hogy fizessek 2 évre visszamenőleg. Munkám nem volt, és nincs is. Keresek, de iskola mellett 3 műszakba sem vesznek fel.
Nem vagyok regisztrált munkanélküli, mert a központban a hölgy megmondta, hogy semmi nem jár nekem, és állást sem tud adni, mennyek vissza ha Start kártyára lesz szükségem.
Ilyen esetben van lehetőségem az összeg elengedésére, vagy legalább arra, hogy ne büntessenek meg és akkor fizethessem be az összeget, amikor lesz munkám?
A bírságot nem azért tennék rá, mert nem fizeted be most, hanem a bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt (régebben sem volt úgy, hogy "aki nem fizeti az nem jogosult és ennyi")
Méltányossági kérelmet csak fennálló tartozásra tudsz kérni. Azaz most a Tb elmaradásra, a büntetésre csak akkor, ha megbüntetnek és előírják a büntetés összegét az adófolyószámládon.
Most kérj elengedést, részlet fizetést a TBre és ha más felszámolták akkor a késedelmi kamatra (fenn van a nav.gov.hu-n a nyomtatvány hozzá, valamilyen "adatlap" a neve)
Ha regisztrált álláskereső lennél, kaphatnál foglalkoztatást helyettesítő támogatást és azzal a TBd is rendezve lenne.
Most a helyi önkormányzatnál igényelheted, hogy rendezzék a Tbdet, legalább azzal sem nő a tartozásod összege.
Sose volt olyan, hogy aki nem fizeti a tb-t annak nem jár orvosi ellátás. Kezelés nélkül kilöknek a korház ajtón azt szevasz. Ilyen nem volt.
Ellátási kötelezettség azokra is vonatkozik akik nem fizetnek tb-t. Rajtuk behajthatják a kezelés költségit, illetve visszamenőlegesen a tb-t. Adó módjára behajtható köztartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!