Miért érdekli az apeh-ot, hogy mennyit ér az ingatlanom?
Figyelt kérdés
Jelenlegi élettársamnak régről apeh tartozása van. Jelenleg az én házamban lakik, be is jelentkezett. Méltányossági kérelmet akar benyújtani, az űrlapon azonban kérdezgetnek az én vagyoni helyzetemről is (mennyit ér a házam, stb...) Mi közöm lehet nekem ehhez?2012. máj. 14. 15:27
1/3 anonim válasza:
Szerintem már te is tudod csak nem mered kimondani.
Ha az egy háztartásban élők bevételei főre leosztva meghaladnak egy bizonyos minimumot akkor nem igényelhetnek szociális alapon rendkívüli kedvezményt. Ez esetben az élettársad nem igényelhet méltányossági alapon való tartozáscsökkentést vagy elengedést.
Az ingatlan értékéből pedig következtetnek a vagyoni helyzetedre.
2/3 A kérdező kommentje:
Szóval meglehet, hogy ő azért nem fogja tudni rendezni a régi ügyeit, mert nálam lakik? :( Ha kijelentkezik, jobban jár? Van egy közös fiunk is, nem éhezünk éppen és a hitelt is fizetem, nincs elmaradás, de elég szerényen élünk.
2012. máj. 14. 16:16
3/3 anonim válasza:
Ez esetben ne csak a meglevő ingatlan értékét írd be a nyomtatványra, hanem a megfelelő helyre a fenálló hitel+kamat összegét, és a havi törlesztő-részlet összegét is! Rögtön más kép fog kialakulni a jelenleg fennálló vagyoni helyzetről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!