Ha tippmixen nyerek, rámszállhat az apeh?
Figyelt kérdés
tegyük fel, hogy tippmixel összegyűjtök 5-6 milliót, de mindig ilyen 100 ezer forint alatti nyereményekkel.
és abból a 5 millióból veszek kp-ben egy kocsit, akkor nyilván az apehnak gyanús lesz, rámszáll, de ha megvannak a nyertes szelvények, azzal tudom bizonyítani, hogy azt a pénzt legális úton szereztem, vagy megüthetem a bokám?
2012. aug. 3. 17:39
1/11 anonim válasza:
Nem, mert ha nagyobb összeget nyersz ha jól tudom 100 ezer felettit akkor kapsz igazolást róla hogy azt te leadóztad mert a bruttó összegét csengetik ki neked. Ha ezekből összegyűjtesz ennyi meg ennyi pénzt sok kicsiből beteszed a bankba ugye ott is kérdezik hogy honnan van akkor már igazolva van minden és arról már az apehnak is tudnia kell ami már NAV egyébként. És utána már semmi beleszólásuk nem lehet a dologba, legfeljebb kérdezgetni fognak dolgokról és ennyi.
2/11 anonim válasza:
Ha a szelvénnyel bizonyítod a pénz forrását, akkor nincs probléma.
3/11 anonim válasza:
Az ilyen nyeremény adózott! Teljesen legális!
4/11 kapo1588 válasza:
az más kérdés hogy tipmixből nem fogsz 6 millát összerakni:D
5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
utlsó igen :D nem vszínű, ez inkább elméleti kérdés volt.
2012. aug. 3. 22:39
6/11 anonim válasza:
Én nem tartozok a szerencsésebbek közé,eddig kétszer volt az ötös lottón négyesem,egyszer 1,1-milliót fizetett,másodszor meg 3,9-milliót.Mivel szánalmasan kicsi volt a nyeremény ezért egy nyereményigénylő lapot töltettek velem,bankszámlára utalták a pénzt.Természetesen ez adózott,így az apeh bekaphatja.
7/11 A kérdező kommentje:
de jó neked:D azért örünék én annak a szánalmasan kicsi nyereménynek:)
de amúgy direkt írtam h 100 ezer alatti nyereményekből, mert úgy tudom h az nem adózott, meg nem is kell kitölteni semmit, csak kiperkálják neked.
2012. aug. 4. 15:07
8/11 anonim válasza:
Minden kifizetés adózott.
De szeretnék olyan szerencsétlen lenni, hogy csak 2x legyen 4-esem az ötös lottón :(
9/11 anonim válasza:
akkor had kérdezzem meg, ha pl bwinen nyerek, az ugye nem adozott (szerintem), akkor mi van?
10/11 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!