TB ellátottság egyetem után?
Most fejeztem be az egyetemet, hallgatói jogviszonyom 2012 07.07.-ével elvileg megszűnt.
Utána jártam, hogy 45 napig még jogosult, ellátott vagyok.
Leendő munkáltatóm előreláthatóan szept 1.-től fog foglalkoztatni. A 45 nap ha jól számoltam aug 21.-én jár le.
Azt tudom, hogy csekken ki tudom magamnak fizetni a TB-t egy hónapra. De gondolom az naptári hónapra szól.
Ha befizetem augusztusban és netán mégsem szept 1-től alkalmaznak (mert mondjuk az üzemorvosi vizsgálatok elhúzódnak, vagy bármi történik) akkor kifizettem egy hónapot 10 napért, és szeptemberre megint teljes hónapot fizetek?
Vagy hagyjam azt a 10 napot a fenébe és ha szeptembertől nem tudok kezdeni akkor szeptembertől fizessem? (És 10 napig remélhetően nem kell igénybevennem a TB szolgáltatásait.)
Rosszul jártál utána.
A diákigazolványra való jogosultságod lejárta után 45 napig vagy jogosult az ellátásokra (december 15-ig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!