Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB ellátottság egyetem után?

TB ellátottság egyetem után?

Figyelt kérdés

Most fejeztem be az egyetemet, hallgatói jogviszonyom 2012 07.07.-ével elvileg megszűnt.

Utána jártam, hogy 45 napig még jogosult, ellátott vagyok.

Leendő munkáltatóm előreláthatóan szept 1.-től fog foglalkoztatni. A 45 nap ha jól számoltam aug 21.-én jár le.

Azt tudom, hogy csekken ki tudom magamnak fizetni a TB-t egy hónapra. De gondolom az naptári hónapra szól.

Ha befizetem augusztusban és netán mégsem szept 1-től alkalmaznak (mert mondjuk az üzemorvosi vizsgálatok elhúzódnak, vagy bármi történik) akkor kifizettem egy hónapot 10 napért, és szeptemberre megint teljes hónapot fizetek?

Vagy hagyjam azt a 10 napot a fenébe és ha szeptembertől nem tudok kezdeni akkor szeptembertől fizessem? (És 10 napig remélhetően nem kell igénybevennem a TB szolgáltatásait.)

2012. júl. 29. 16:18
 1/4 anonim válasza:
A legbiztosabb, ha bemész az APEH-ba, és ott tuti megmondják, hogy mit kell tenned.
2012. júl. 29. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Rosszul jártál utána.

A diákigazolványra való jogosultságod lejárta után 45 napig vagy jogosult az ellátásokra (december 15-ig)

[link]

2012. júl. 29. 17:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, december 15-ig van tb-d, de ha csak augusztusig lenne akkor is hülyeség lenne 10 napot fizetni, nekem hónapokig nem volt tb-m, szerencsére nem is volt semmi bajom, utólag pedig nem kértek semmit.
2012. júl. 29. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Egészségügyi szolgáltatási járulékot törthónapnál nem hónapra, hanem napra kell fizetni. Naponta 213 Ft. De neked tényleg nem kell, mert ahogy írták december közepéig biztosított vagy.
2012. júl. 31. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!