Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diákmunka, adó visszaigénylése...

Diákmunka, adó visszaigénylése, hogy történik?

Figyelt kérdés
Valami ilyet hallottam, hogy akinek egy bizonyos összeget nem halad meg az évi fizetése, az visszaigényelheti az adóját, nem túl erős ez? vagy csak diákmunkára vonatkozik? ha igen, hogy történik?
2012. jún. 26. 17:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hol hallottad, de ilyen nincs.

Ha az adóelőleg levonások alapján túlfizetésed jön ki év végére, akkor az év végi adóbevallás helyes kitöltésével visszaigényelendő adód keletkezhet...

2012. jún. 29. 07:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Sehogy nem történik, mert ilyen nincsen.

Szerintem te az adójóváírásról halhattál, ami egy adókedvezmény volt és annak járt, akinek a jövedelme nem haladott meg egy bizonyos korlátot. Ha nem nyilatkozott arról, hogy év közben kéri az adójóváírás érvényesítését, akkor év végén az adóbevallásban lehetett érvényesíteni, és visszakérni. Idén már megszűnt az adójóváírás.

2012. jún. 29. 11:31
 3/3 A kérdező kommentje:
érdekes, pedig szinte biztosra hallottam, köszi a válaszokat!
2012. jún. 30. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!