Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diákmunka után adóbevallás?!

Diákmunka után adóbevallás?!

Figyelt kérdés

Kábé két perce jöttem rá, hogy hát ki kéne töltenem, nekem is. Nem vagyok analfabéta, tudok olvasni-írni, de ez nekem... magas. Elektronikusan csinálom... csinálnám. Letöltöttem az ÁNYK-ot, a magánszemélyre vonatkozó e-nyomtatványt is, de esküszöm, az egészből csak azt értem, hogy hová kell beírni a saját nevemet, adójelemet meg a kitöltési dátumot. Semmi egyéb.

Ez nekem magas.

Két helyen dolgoztam, e-bérlapok megvannak. De abszolút tanácstalan vagyok, mit hogyan, merre tovább.

Ti hogyan csináltátok? Hol van ehhez valami emberi nyelven írt segédlet?

Tudom, későn jövök rá, ég is a fejem miatta, ne üvöltsetek le... :S

2012. máj. 18. 21:43
 1/7 A kérdező kommentje:

Vagy egyáltalán, mi az egyszerűsített, magánszemélyre vonatkozó e-nyomtatvány kódja?

Zsong a fejem, vizsgákra kéne tanulnom, olyan marha vagyok... :S :(

2012. máj. 18. 21:47
 2/7 A kérdező kommentje:
1153-as nyomtatvány kéne? :/
2012. máj. 18. 21:50
 3/7 anonim ***** válasza:
A nyomtatvany szamat en nem vagom, de benne volt a hirekben, hogy mar a youtube-on is fent vannak a lepesek. Probald azzal a vidivel. Szulo nincs melletted?
2012. máj. 18. 22:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Oké, köszi, megpróbálok körülnézni YouTube-on.

Szüleim az ország másik végében, ők még sosem töltötték ki elektronikusan, mindig a munkaadójuk intézte. Hívtam őket, de hát így hiába. :/

2012. máj. 18. 22:11
 5/7 anonim válasza:
Szia, én is pont így jártam mint te, és én sem tudok semmit arról, hogy hogy kéne kitölteni. :/ A google sem segített sokat. Légyszi írj, hogyha megtudsz valamit!
2012. máj. 18. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Pofon egyszerű. A diákszervezeteknek kötelező kiküldeni egy év végi elszámolást postán vagy letölthetővé kell tenniük a weboldalukról. Abban mindent megtalálsz, számok alapján, hogy melyik sorba mit kell beírnod. Kb 3 számot kell csak bepötyögni, ha csak diákmunkán voltál, a többit automatikusan kiszámolja. Értelemszerűen, ha több helyen dolgoztál, a hasonló sorban (szám alatt) található számokat össze kell adni, mielőtt beírod a programba. Egyetlen macera az adójóváírásra jogosultsági hónapjaidnál lehet, ezt sok diákmunkával foglalkozó cég elszúrja, mert nem írják ki alaposan, hogy mely hónapokban dolgoztál, és ha több helyen is dolgoztál, akkor lehetnek átfedések. Ilyenkor célszerű náluk érdeklődni, de azt most hétvégén már nem tudsz, így marad a visszaemlékezés. Add össze a hónapokat, amelyekben legalább 1 napot dolgoztál, és ezt a számot kell beírni. Pl.: Ha X diákcégnél januárban, márciusban és áprilisban dolgoztál, Y diákcégnél pedig januárban, márciusban és májusban, akkor 4-et írj be.
2012. máj. 18. 23:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Végül valahogy megbirkóztam vele, összeteszem a két kezem, ha tényleg sikerült és nem ejtettem hibát. :S

Ezt néztem meg, persze a plusz dolgokat (saját gyerek stb.), amiket bemutat, azt figyelmen kívül hagytam.

http://www.youtube.com/watch?v=JcSBRuZ2tkY

1153-as a nyomtatvány, amit le kell szedni.

És köszi a plusz infót, a két diákszövvel és a hónapokkal kapcsolatban. Az tényleg gubancos (volt?)... :S

2012. máj. 19. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!